Novosti
SKANDAL I SRAMOTA NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI

Ćosiću prijeti otkaz na
HRT-u zbog preprodaje
ulaznica za finale SP-a?
Objavljeno 6. rujna, 2018.

Hrvatska je ovoga ljeta proživjela nogometnu bajku koju su svojim nevjerojatnim igrama i pobjedama u Rusiji "ispisali" Vatreni stigavši do finala Svjetskog prvenstva. Hrvatski nogometaši briljirali su na terenu i izvan njega, ali nešto više od mjesec i pol dana nakon završetka SP-a procurila je informacija kako je FIFA uhvatila Hrvate u nečasnim radnjama. Nikoga iz HNS-a ili reprezentacije, nego su osumnjičena dva djelatnika HRT-a, sportski komentator Drago Ćosić i koordinator međunarodnih poslova Saša Dedić.


Taj je dvojac navodno sudjelovao u preprodaji ulaznica na crnom tržištu. Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA je zatražila od EBU-a (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja u prodaji spornih karata koje su namijenjene nacionalnim TV kućama koje prate SP. Cijena ulaznice za finalnu utakmicu između Francuske i Hrvatske na crnom tržištu iznosila je gotovo 20.000 eura, a ulaznice koje su se našle u ilegalnoj prodaji dobio je HRT. Na kraju nisu prodane jer ih je u posljednji trenutak blokirala FIFA.
Nakon sumnjivih radnji FIFA se obratila EBU-u, a on pak HRT-u. Na Prisavlju su zbog bruke i sramote željeli provesti istragu u tajnosti, ali je informacija procurila u javnost, pa je cijela stvar ubrzana.
- Hrvatska radiotelevizija pokrenula je postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano uz zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, za utakmice na kojima je nastupila hrvatska nogometna reprezentacija. Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU-a HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida - stoji u priopćenju s HRT-a.
I to nije sve, navodno je HRT tijekom SP-a tražio ukupno 40 karata, a vodstvo s Prisavlja tvrdi da za to nije znalo. Istraga je u tijeku, a Ćosiću se predviđa neslavan kraj karijere - kaznena prijava i mogući otkaz na HRT-u.
Inače, Ćosić je nakon povratka iz Rusije, gdje je komentirao utakmice Hrvatske, najavio kako odlazi "na malo duži odmor jer je iscrpljen", no upućeni s televizije kažu da je to zapravo bilo zbog istrage koja je tada već pokrenuta. I. Liović
Tomislav Pacak

glasnogovornik HNS-a

Ne znam ništa o spornim ulaznicama, to je stvar HRT-a. Mogu samo potvrditi da ulaznice nisu kupovane preko HNS-a.
Možda ste propustili...

NAMJERNO OPSTRUIRA PROVEDBU SVIH MJERA ZA KONTROLU ILEGALNIH MIGRACIJA

Berlin proziva Dodika zbog migranata

KANDIDIRANJE NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA

Kreće prikupljanje 10.000 potpisa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROSINCU 2018. POTROŠENO 13,5 MILIJARDI

Na Crni petak potrošnja je veća nego na Badnjak

2

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU POSLALA PORUKU:

Štrajkom povrijeđeno pravo djece na redovito obrazovanje

3

PREGOVORI MINISTRA RADA SA SINDIKATIMA BEZ ŠTRAJKAŠA

Državni službenici za ponudu o plaći i pravima, javne službe nisu