Crna kronika
U KUĆU IM UŠLA ŽENA

Mlada neznanka htjela im ukrasti šestomjesečnu bebu?
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Uplašeni otac sve je prijavio policiji, koja je izišla na teren, no neznanka nije pronađena
PLETERNICA - Tridesetosmogodišnji muškarac iz Pleternice prijavio je policiji da mu je u četvrtak navečer u kuću ušla Romkinja i pokušala ukrasti šestomjesečnu bebu?! Kako navodi portal Požega.eu, otac je uputio apel roditeljima da čuvaju svoju djecu i da ih ni na trenutak ne ostavljaju same. Također, apelirao je na građane da ne ostavljaju otključanu kuću. Otac je procijenio da nepozvana gošća nije imala poštene namjere.
– Bila je to djevojka duge crne kose u crnoj vesti, dugoj crnoj suknji i u sjajnim papučama. Sitnije je građe, ima između 20 i 30 godina. Ciljano je ušla u spavaću sobu, u kojoj je u tom trenutku supruga uspavljivala našu šestomjesečnu bebu. Kada ih je ugledala na krevetu, tiho je izišla – prepričava otac bebe za Požega.eu, koji se boji za sigurnost svoje obitelji. Kako je dalje naveo, on je u trenutku kada je neznanka ušla u kuću bio u trgovini, a iz kuće, dvorišnih zgrada i kuće nije nestalo ništa, te da on i supruga zato sumnjaju na to da je ušla u njihovu kuću kako bi odnijela njihovo dijete.
– Da je supruga slučajno bila u kuhinji, moje bebe sada ne bi bilo. Ostao bi prazan krevetić. Shvatite ovo ozbiljno! Nije šala! – poručio je otac.
O ovom događaju upitali smo policiju.
- U četvrtak je u Policijsku postaju Pleternica osobno došao 38-godišnjak te prijavio da je istoga dana oko 20.15 sati u Ulici Stjepana Radića u Pleternici u otključanu obiteljsku kuću u kojoj se nalazila njegova 33-godišnja supruga i šestomjesečno dijete ušla nepoznata ženska osoba, koja je nakon toga izišla iz kuće. Policijski su službenici nakon toga u nekoliko navrata obišli teren, pri čemu nisu pronašli osobu koja bi odgovarala opisu. Za sada nisu utvrđeni elementi prekršajnog ili kaznenog djela - doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske. Zašto je neznanka ušla u kuću te koje su bile njezine namjere za sada ostaje nepoznanica, no mlada obitelj od sada će zasigurno zaključavati svoj dom.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova kažu da su provale i krađe iz obiteljskih domova najčešća kaznena djela, a žrtva može biti bilo koji građanin.
- Na temelju dosadašnjih iskustava policija savjetuje građanima da i sami poduzmu određene samozaštitne mjere i radnje kako ne bi postali žrtve. Preporučujemo građanima da uvijek zaključavaju ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo će biti odsutni. Treba se sjetiti i otvorenog prozora ili balkonskih vrata. Budite dodatno oprezni ako stvarate buku koja onemogućava da čujete posjetitelje, primjerice uključen usisavač, mikser, sušilo za kosu, glasno slušanje glazbe, ili ste u udaljenim dijelovima kuće ili dvorišta. Nemojte tik uz kuću ostavljati predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka - savjetuju iz policije.
Sandra Lacić
Pazite gdje ćete držati novac i nakit
Iz policije dodaju da se u stanove najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa je najbolje osigurati se tzv. špijunkom, kroz koju ćete moći promotriti posjetitelja, dobrom bravom i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata. Provalnici često proučavaju navike žrtve, pa su u opasnosti stariji, bolesni, invalidi, osobe koje žive same, djeca. Novac i druge dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod jastukom, među rubljem i slično jer lopovi znaju da ondje treba tražiti - upozoravaju iz Ministarstva unutarnjih poslova.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana