Osijek
ENERGETSKA OBNOVA ŠKOLA

Uštede na energiji veće od 65 posto
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Na konferenciji za medije u OŠ Antuna Mihanovića zamjenik gradonačelnika Boris Piližota predstavio je projekt Energetske obnove zgrada OŠ A. Mihanovića i OŠ Grigora Viteza.
- Ukupna vrijednost radova na obje škole malo je više od 11 milijuna kuna. Iz fondova EU-a sufinancira se nešto više od pola iznosa, no čekamo prijavu na Fond za sufinanciranje europskih projekata, gdje Grad može dobiti još dodatnih sredstava. Ako prođemo na natječaju i dobijemo taj novac, Grad će od tih 11 milijuna sufinancirati 20 posto iznosa - rekao je Piližota.
Prema njegovim riječima tijekom siječnja prijavljeni su na natječaj za obnovu još dva dječja vrtića i dvije škole - OŠ Franje Krežme i OŠ Vijenac te vrtići Potočnica i Radost. Ukupna vrijednost tih investicija je nešto više od 21 milijuna kuna i u sljedećih mjesec dana očekuje se potpisivanje ugovora za te zgrade. Osim toga, za obnovu su prijavili i sportsku dvoranu Zrinjevac, objekt Gradskih bazena, OŠ Mladost i vrtić Latica, a ti su projekti ukupno vrijedni 36 milijuna kuna, rekao je Piližota. Kako je rečeno, procjena je da će za OŠ A. Mihanovića ušteda toplinske energije biti veća od 65 posto, a za OŠ G. Viteza 52 posto. Planirani završetak radova na OŠ A. Mihanovića je 26. listopada, a na OŠ G. Vitez 3. listopada.
Ravnatelj OŠ A. Mihanovića Josip Mandurić, govoreći o tijeku radova, istaknuo je kako je u školi do sada zamijenjena rasvjeta, pa umjesto neonske sada imaju LED rasvjetu.
- Promijenjena je kompletna vanjska stolarija, imamo novu fasadu, novu toplinsku podstanicu, novi su ventili na radijatorima, i nova je ventilacija u dvije školske dvorane i blagovaonici. Što se tiče odvijanja nastave, ona se odvija nesmetano i navikavamo se na suživot s majstorima. Očekujemo veliku uštedu energije što nam je jako važno kao međunarodnoj Ekoškoli koja jako vodi brigu o očuvanju okoliša. Zimi su nam računi za grijanje i električnu energiju bili jako veliki, za grijanje smo mjesečno plaćali oko 50.000 kuna, a za električnu energiju 10.000 kuna - rekao je Mandurić. J.Nikolić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLAZAK KINEZA IZ OSIJEKA

Zatvara se “Hong Kong”, ostat će samo “Asia centar”

2

BESKUĆNIK PRONAŠAO KROV NAD GLAVOM

Sjenica u Sakuntalinu parku kao prenoćište

3

PROJEKT KOJI TRAJE DUŽE OD ČETIRI GODINE

Sjenjak se u katastru i dalje vodi kao oranica

oglas