Regija
VIŠE NE PROMETUJU TOMISLAVOVOM ULICOM

Školski busevi u dvorištu đakovačkog DVD-a
Objavljeno 7. rujna, 2018.
ĐAKOVO - Dugogodišnja praksa dovoženja i prikupljanja učenika putnika OŠ I. G. Kovačića i OŠ. V. Nazora ispred njihovih škola početkom ove školske godine je promijenjena, a novo odredište školskih autobusa od sada je dvorište nedalekog DVD-a Đakovo. Promjena je ovo nastala suradnjom Grada i policije, a u svrhu zaštite i sigurnosti učenika. Naime, u Ulici kralja Tomislava, gdje se nalaze spomenute škole, već je duži niz godina ograničen promet, a i ovom najnovijom odlukom želi se pridonijeti što većoj sigurnosti učenika.
Potaknuti negodovanjem roditelja i drugih građana, a na inicijativu Grada i ravnatelja, te u suradnji s policijom odlučeno je da se ukine ulazak autobusa u Tomislavovu ulicu. Zajedno smo tražili alternativu, bilo je više prijedloga, a od svih opcija izabrali smo najbolju - kaže zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Opravdanost ove odluke poprima puno značenje zna li se da tijekom jedne smjene područjem ovih dviju u neposrednoj blizini smještenih škola prolazi približno 500 učenika.
- Prostor DVD-a smo odabrali jer su ondje djeca sigurna od prometa i drugih situacija vezanih uz autobusni kolodvor. Prvenstveno se vodilo računa o sigurnosti djece, a potom i o zaštiti javne površine koja se oštećivala dok su se autobusi okretali - rekao je Francem uz napomenu da je odluka privremena, a pokaže li se ovo rješenje dobrim, postat će trajna.
Kako doznajemo od ravnatelja Nazorove škole Andrije Šuška, prigovora i problema dosad nije bilo.
- Sve učenike putnike prvog je dana na novu lokaciju otpratio zaposlenik škole te ih upoznao s putem koji moraju prijeći, a radi se o pet minuta hoda kroz školski prolaz, dijelom Gupčeve ulice i prolazu pokraj starog do novog DVD-a - kaže Šušak napomenuvši da je prije opasnost vrebala i vozače koji su na ograničenom prostoru morali manevrirati između učenika kako bi okrenuli autobus. Školarci putnici dolaze s područja Stočina te iz Piska i Ivanovaca. M. Alduk
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana