Regija
53. VINKOVAČKE JESENI

Vinkovčani očekuju 150.000 posjetitelja
Objavljeno 6. rujna, 2018.
VINKOVCI - U Lovačkoj kući na Kunjevcima održana je konferencija u povodu 53. izdanja Vinkovačkih jeseni koje se i ove godine održavaju pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Najpoznatija slavonska smotra koja više od pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo počinje 7. i traje do 16. rujna, a ugostit će brojna kulturno-umjetnička društva i udruge, ali i mnoga poznata imena domaće estradne scene.
- Spremni smo i 53. Vinkovačke jeseni mogu krenuti, Organizacijski odbor odradio je veliki posao i nadamo se posjetu kakav nije bio nikada do sada. Svi žele doći u Vinkovce, a Vinkovci u te dane poprimaju jedan turistički duh, kao da ste negdje u ‘‘špici‘‘ na moru - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.
Na Folklornim večerima nastupit će 51 društvo iz cijele županije. KUD-ovi će se predstaviti sa svojim programima, a odabrat će se jedan koji će cijele godine predstavljati Županiju, Grad i Vinkovačke jeseni koje su oduvijek bile reprezent hrvatskoga izvornog folklore. Održat će se i Dječje Vinkovačke jeseni s oko 60 dječjih skupina.
Program počinje danas (petak, 7. rujna) otvorenjem Sajma rukotvorina u 10 sati, u večernjim satima u 18.30 je otvorenje Folklornih večeri, a za zabavu do jutra zadužen je Giuliano.M.K.
Možda ste propustili...

SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE U LJEČILIŠTU BIZOVAČKE TOPLICE

I najmlađe upozoravaju na potrebu kretanja zbog zdravlja

ORGANIZACIJSKI ODBOR ODLUČIO:

Pripreme za obljetnicu 2. Bojne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE LAŽNIH MAILOVA

Na britanskom računu i novac iz brodskog ĐĐ-a

2

GRAD SUBVENCIONIRA ČIPIRANJE STOTINJAK PASA

Građanima prvo opomene pa kazne

3

NIJE LAKO DO IDEJE ZA GRB

U grbu Semeljaca je vreća brašna, a Strizivojne krava