Regija
OPĆINSKO VIJEĆE DALO SUGLASNOST

Donja Motičina gradit će zgradu za vrtić i udruge
Objavljeno 6. rujna, 2018.
DONJA MOTIČINA - Općinsko vijeće Donje Motičine dalo je suglasnost da se na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na mjeru 7.4.1. ‘‘Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu‘‘ prijavi projekt gradnje višenamjenske zgrade – dječji vrtić s prostorima udruga. Zgrada bi se gradila na parceli kod nogometnog igrališta, u blizini područne škole V. Nazora i nove nastavno-sportske dvorane te novosagrađene zdravstvene ambulante, čije se otvorenje uskoro planira. Investicija gradnje višenamjenske zgrade za vrtić te sportske i kulturne udruge iznosila bi oko 7,2 milijuna kuna.
- Općina Donja Motičina ima spremnu dokumentaciju za gradnju višenamjenske zgrade za vrtić i udruge te smo iščekivali otvaranje podmjere 7.4.1. i sufinanciranje iz europskih fondova. Gradnja zgrade naš je najvažniji projekt koji mještani nestrpljivo očekuju te se nadamo da će nam zahtjev biti odobren – rekao je načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević.
Na sjednici su usvojene izmjene i dopune Prostornog plana Općine Donja Motičina, a kako je pojasnio načelnik Kovačević, izmjenama će se proširiti eksploatacijsko polje kamenoloma Crna Glava. Drugi razlog izmjena i dopuna Prostornog plana je taj što se ukida postojeća zona pokraj groblja kako bi se ishodilo rješenje za novu Topolinka. S. Fridl
Možda ste propustili...

POD GESLOM ‘’MANIBUS FORTIBUS, ILIBUS FORTIORIBUS’

U Vinkovcima u svibnju 7. Rimski dani

DOGRAĐJU PRODAJNI CENTAR U VINKOVCIMA

Tvrtka Vinkoprom zaposlila 13 novih djelatnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana