Regija
OPĆINSKO VIJEĆE DALO SUGLASNOST

Donja Motičina gradit će zgradu za vrtić i udruge
Objavljeno 6. rujna, 2018.
DONJA MOTIČINA - Općinsko vijeće Donje Motičine dalo je suglasnost da se na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na mjeru 7.4.1. ‘‘Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljenih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu‘‘ prijavi projekt gradnje višenamjenske zgrade – dječji vrtić s prostorima udruga. Zgrada bi se gradila na parceli kod nogometnog igrališta, u blizini područne škole V. Nazora i nove nastavno-sportske dvorane te novosagrađene zdravstvene ambulante, čije se otvorenje uskoro planira. Investicija gradnje višenamjenske zgrade za vrtić te sportske i kulturne udruge iznosila bi oko 7,2 milijuna kuna.
- Općina Donja Motičina ima spremnu dokumentaciju za gradnju višenamjenske zgrade za vrtić i udruge te smo iščekivali otvaranje podmjere 7.4.1. i sufinanciranje iz europskih fondova. Gradnja zgrade naš je najvažniji projekt koji mještani nestrpljivo očekuju te se nadamo da će nam zahtjev biti odobren – rekao je načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević.
Na sjednici su usvojene izmjene i dopune Prostornog plana Općine Donja Motičina, a kako je pojasnio načelnik Kovačević, izmjenama će se proširiti eksploatacijsko polje kamenoloma Crna Glava. Drugi razlog izmjena i dopuna Prostornog plana je taj što se ukida postojeća zona pokraj groblja kako bi se ishodilo rješenje za novu Topolinka. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana