Regija
SVE JE SPREMNO ZA NAJVEĆU FIŠIJADU U HRVATSKOJ

U Belom Manastiru fiš će kuhati 200 kuhara
Objavljeno 6. rujna, 2018.
BELI MANASTIR - Više od 170 kuhara i kuharskih ekipa (do jučer prije podne) prijavilo je svoje sudjelovanje na tradicionalnoj belomanastirskoj fišijadi koju organizatori, Grad Beli Manastir i Turistička zajednica Baranje, s pravom nazivaju najvećom hrvatskom fišijadom. U trenutku pisanja ovog teksta vrijeme za uplatu kotizacije nije isteklo, no može se pretpostaviti kako će u subotu na livadi na Trgu slobode gorjeti dvjestotinjak vatri, koje će zapaliti kuhari iz raznih dijelova Baranje i Slavonije.
Kako ističu u TZ-u Baranje, osim kuhanja ribljeg paprikaša, za posjetitelje (kuhare i oni koji to nisu) bit će organiziran i zanimljiv program. Na "poprištu" fišijade sve će dočekati Sajam domaćih proizvoda, planirani su zabavni sadržaji za djecu, vožnja kočijom, bogata gastroponuda i brojne igre, dakako, uz vrijedne nagrade. Program će početi u 17 sati, a kuhanje fiša u 18 sati. Oko 19 sati sve nazočne zabavljat će Tamburaški sastav Garavi, a pozornicu će u 21 sat zauzeti Maja Šuput.
Budući da je pobijediti na najvećoj hrvatskoj fišijadi svojevrsni prestiž, izabrana je i specijalna komisija, u kojoj će biti vlasnik Kovač čarde Arpad Šipec, pobjednik četvrte sezone RTL-ovog kulinarskog showa Tri, dva, jedan - kuhaj Kristijan Benić te čovjek koji je brinuo o obrocima Vatrenih tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, glavni kuhar hotela Osijek Tomica Đukić.
Napomenimo da se najveća hrvatska fišijada odvija u sklopu manifestacije Jesen u Baranji, čiji je sastavni dio i 9. smotra svatovskih zaprega, koja će biti održana na belomananastirskom Sajmištu u nedjelju od 10 do 17 sati. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike