Mozaik
NICOLE MEYER U NOVOJ ALDUK KAMPANJI

Vjenčanica kao vjesnik modne jeseni
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Kontinuitet koji nalazimo kao temeljnu premisu u radu poznatog dizajnera Ivana Alduka je i ovaj put pokazao svoje plodove. "Da i najveći talenti propadaju u neradu" nikako nije nit vodilja tog modnog brenda s desetogodišnjom tradicijom koji godišnje prezentira pet modnih kolekcija i kampanja. Ritam rada koji su nametnula velika modna imena, Ivan i njegov tim objeručke drže u svojim kreativnim rukama te nas često iznenade i oduševe rezultatima. Svaka kolekcija i kampanja jedna je nova priča estetski dorađena do najsitnijih detalja. Ni ovaj put nije ništa drukčije!
Minimalistička kulisa u sivome tonu, filmsko poigravanje svjetlom, izvrstan južnoafrički model Nicole Meyer i prepoznatljiva Alduk estetika bili su dovoljni da fotografkinja Jelena Balić uplete svoj ženstveni pristup i stvori doista divnu modnu kampanju. Prozračan make-up Dajane Pajkić i jednostavna firzura Studija Marcela stavili su naglasak na prirodnu ljepotu modela. Senzualna, istovremno krhka i jaka, putena, svjesna sebe i pomalo zaigrana – sve su to karakteristike nove kampanje Alduk linije vjenčanica koja uspješno postoji punih pet godina.
"Nova kampanja stilski je nastavak na sve ovogodišnje projekte koji su minimalističke estetike, vrlo jednostavnog pristupa, ali s težnjom k savršenstvu u dizajnu modela i njihove prezentacije. Smatram da je izvrsna haljina na predivnome modelu posve dovoljan elemenat za jednu posebnu modnu priču. Manje je više", kratko je izjavio dizajner prigodom izlaska nove kampanje za jesen i zimu.
Alduk vjenčanice su moderne, lišene klasičnih ukrasa i bazirane na udobnim krojevima i tkaninama s ručnom doradom. Silueta je uvijek ženstvena i laska tijelu, u struku ga akcentira dojmljivim detaljom ili pojasom, a u svakoj novoj kolekciji dizajner dodaje posebne elemente u vidu teksturiranih tkanina, poigravanja naborima, veza ili tonova.Vjenčanice s potpisom ovog domaćeg dizajnera koje godinama nose i obožavaju ne samo pripadnice javnog života nego i brojne klijentice izrađuju se isključivo prema mjerama klijentica te uz nekoliko proba, a cijene im se kreću od sedam do deset tisuća kuna. Svoj termin potrebno je rezervirati na web-stranici alduk.hr jer ovaj modni brend njeguje osobni pristup svakome klijentu. Kormilo ALDUK tima u rukama je Ivana Alduka. Diplomirao je dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Da bi jednog dana njegove kreacije mogle biti na mjestu na kojem su danas, postalo mu je jasno na drugoj godini fakulteta. Prijavom na natjecanje za mlade dizajnere 2007. godine u sklopu Fashion Incubatora krenula je njegova modna priča. Uslijedile su revije na Cro-A-Porteru, a zatim i na Fashion.hr-u. Svojim revijama gostovao je i na ostalim modnim projektima poput Monture u Splitu te International Fashion Weeku u Sloveniji. Iznimno brine o svakom komadu koji izlazi iz studija.. Vjeruje da žene žele haljine u kojima će izgledati i osjećati se lijepo i posebno.J.Kn.
Senzualna, istovremno krhka i jaka, putena, svjesna sebe i pomalo zaigrana – sve su to karakteristike nove kampanje
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U AFGANISTANU

Ne znaju što bi s lubenicama

2

GREASY FLAT 4 NOVO IME NA VINKOVAČKOJ SCENI

Zaljubljenici u rockabilly
glazbu i kulturu oko nje

3

CENTAR ZA KULTURU SIGMUND ROMBERG

Izbor Cro Guitar Stars u Belišću 20. lipnja