Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Željko Bebek još jednom
rasplesao posjetitelje
velikog pivarskog šatora
Objavljeno 6. rujna, 2018.

Nakon što je pretprošle godine srušio rekord u posjećenosti i prošle godine svojim nastupom otvorio i oduševio publiku na Danima prvog hrvatskog piva, legendarni Željko Bebek sa svojim je bendom u srijedu još jednom održao koncert prvog dana najveće pivske fešte na lijevoj obali Drave u organizaciji Pivovare Osijek. Iako je u ožujku ove godine, u sklopu turneje ‘‘Ono nešto naše‘‘ već rasprodao dvoranu Gradski vrt, veliki pivarski šator uz katakombe bio je krcat njegovim raspjevanim i rasplesanim obožavateljima svih generacija.


Prije Bebeka, repertoarom tamburaških i zabavnih hitova, publiku je zagrijao tamburaški sastav Veritas. Jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih pjevača na ovim prostorima s više od četrdeset godina uspješne glazbene karijere iza sebe, s četveročlanim se bendom, kojemu se na gitari pridružio i njegov sin Zvonimir, na pozornicu se popeo u 22.40. Nastup je otvorio velikim prošlogodišnjim hitom ‘‘Ono nešto naše‘‘, nakon kojega je neumorno nizao hitove iz vremena Bijelog dugmeta (‘‘Na zadnjem sjedištu moga auta‘‘, ‘‘Ipak, poželim neko pismo‘‘, ‘‘Selma‘‘, ‘‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira‘‘...), kao i one iz uspješne samostalne karijere (‘‘Tijana‘‘, ‘‘Ja po kafanama‘‘ - kojim je osvojio nagradu Cesarica za hit godine zabavne glazbe 2017. godine), ‘‘Oprosti mi što te volim‘‘, ‘‘Dabogda te voda odnijela‘‘, ‘‘Laku noć svirači‘‘...), s tim da mu se u izvedbi pjesme ‘‘Jabuke i vino‘‘ za mikrofonom pridružila mlada osječka glazbenica Sanja Azenić. Kao i svaki put kad u našem gradu gostuje Željko Bebek, atmosfera je odlična - sve pjesme dočekane su s oduševljenjem, a pivo je teklo u potocima. Osim u koncertu, koji je trajao do dugo u noć, mnogobrojni posjetitelji prvog dana jubilarnog desetog izdanja ove zabavne manifestacije, zabavljali se natječući se u nagradnoj igri Pivovare Osijek, gdje je nagradu osvojio natjecatelj koji je najbrže popio pivo.
Pivska se fešta nastavlja večeras, a za vrhunsku atmosferu zadužena je Indira ‘‘Forza‘‘, prije koje će nastupati Džuboks bend. Glavni izvođač u subotu (8. rujna) bit će Haris Džinović s predgrupom Instinkt bend, dok će zatvaranje ovogodišnjeg izdanja Dana prvog hrvatskog piva (nedjelja, 9. rujna) pripasti Slavonskim lolama. D. Miklić
Možda ste propustili...

ZBOG NJEGA SE U DRAMSKIM SERIJAMA SPOMINJE VELIMIROVAC

Ozren Marod piše popularne TV serije

DRVLJANCE I KRIŽEVCE U JUŽNOJ MAĐARSKOJ

Manifestacije povezuju Hrvate s obje obale Drave

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana