Mozaik
SVE VIŠE DOMAĆIH PROIZVOĐAČA I IZLAGAČA

Sajam antikviteta i Oldtimer show u subotu na požeškom trgu
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Stari požeški Trg Sv. Trojstva ponovo će biti ispunjen šarenilom i starinama, još jednog u nizu, 12. Sajma antikviteta u gradu Požegi, koji se održava u subotu, 8. rujna, od 8 sati. Pod pokroviteljstvom Grada Požega, Sajam antikviteta organizira Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska te na taj način i grad Požegu približava onim srednjoeuropskim gradovima koji taj štih baštine i tradicije njeguju već duži niz godina. Ove godine sajam će zajedno s priredbom Oldtimer show, izložbom starih automobila, motocikala, traktora, bicikala i ostalih prometala u organizaciji Oldtimer cluba Trophy Požega vratiti Požežane u neko drugo vrijeme, vrijeme prošlosti.
Svojim šarenilom, ali i bogatstvom ponude privukao je Sajam antikviteta do sada tisuće posjetitelja, od kojih je uz Požežane uvijek bilo i jako puno gostiju grada. Sajam antikviteta već godinama plijeni pažnju i izlagača i antikvara, izaziva i veliko zanimanje kupaca i ljubitelja starina, a sve više i samih Požežana kojih je sve veći broj i među izlagačima.
- Ovaj, 12. Sajam antikviteta imat će rekordan broj izlagača na štandovima iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača izvan naše županije, no sada se sve više odlučuju izložiti i predstaviti svoje proizvode obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proizvođački obrti, domaće radinosti i proizvođači suvenira, ili pak oni koji predstavljaju rezultate svojeg hobija koji je polako počeo donositi prihode i stvarati novu djelatnost. Ovakvi sajmovi postali su doslovno potreba, ali i omogućavanje mladim ljudima da svoje ideje pretvaraju u stvarnost i možda svoje buduće zanimanje i posao. Naravno da oni štandovi s antikvitetima uvijek plijene najviše pažnje, a na štandovima se uvijek dosta kupuje, razmjenjuje i prodaje - kaže u ime organizatora sajma Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska, te dodaje da su stari Požežani sve više počeli izvlačiti stvari iz škrinja svojih baka i predaka, ponuditi ih na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Slav. Broda, Baranje, uglavnom s poznatog osječkog Sajma antikviteta.
Nakon 12 sati, do kada je moguće razgledati i Oldtimer show na trgu, cijela priredba kreće u vožnju ulicama grada i cestama Požeštine kao “Trophy Zlatnom dolinom”. Sajam antikviteta bit će za posjetitelje otvoren sve do 14 sati. (AGM Kruna)
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...

SLAVNI NOGOMETAŠ IMA NOVI PROJEKT

Dejan Lovren kreirao svoj parfem Vetiver Rock

JEDAN OD TROJICE ČIJU HRABROST POKAZUJE SERIJA “ČERNOBIL”

Jedan od junaka, inžinjer Oleksij Ananenko, danas živi od 2.750 kuna mirovine

ZA KONCERT NA ŠALATI 3. SRPNJA ODABRANA GRUPA ANIMAL DRIVE

Dino s bendom predgrupa Whitesnakeu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJETNA PRODUKCIJA CHEERLEADING KLUBA MA&KO

Čak 130 plesačica izvelo je 17 sjajnih koreografija

2

ODRŽANA MANIFESTACIJA ‘’PEDALA, ŽLICA, TAMBURICA’’

Sjajna promocija zdravog
života i ljepota Slavonije

3

PJESME PODRAVINE I PODRAVLJA U PITOMAČI

‘’Podravina od cvijeća
tkana’’ dobila nagradu