TvObzor
HBO

Premijera nove serije “Sajam taštine”
Objavljeno 7. rujna, 2018.

Nova adaptacija književnog klasika Williama M. Thackerayja, "Sajam Taštine" (Vanity Fair), imat će premijeru 4. rujna u 20 sati na HBO kanalu. Prva epizoda bit će dostupna dan ranije preko online videostreaming usluge HBO GO. Svakog utorka u istom terminu bit će emitirana nova epizoda ove povijesne drame, a će ponedjeljkom dolaziti u HBO GO ponudu.


Smještena u vrijeme Napoleonskih ratova, ova sedmodijelna serija slijedi Becky Sharp dok se pokušava izvući iz siromaštva i uspeti u visoko englesko društvo. Njezina priča o "lupeštvu, zločinu, veselju, ljubavi, odbacivanju, smijanju, varanju, borbi i plesu" vodi je sve do dvora kralja Georgea IV. preko bitke za Waterloo, uz usputna slamanja srdaca i gubitak bogatstva.
Olivia Cooke predvodi jaku glumačku ekipu u ulozi Becky Sharp, a uz nju, gledat ćemo glazbenika i glumca Johnnya Flynna kao Williama Dobbina, Martina Clunesa kao Sir Pitta Crawleya, Frances de la Tour kao gospođicu Matildu Crawley, Suranne Jones kao gospođicu Pinkerton i Michaela Palina koji glumi Thackeraya. Tu su i Tom Bateman kao Rawdon Crawley, Claudia Jessie kao Amelia Sedley, poznati kazališni glumac Simon Russell Beale i Claire Skinner koji glume Beckyne roditelje te David Fynn kao njezin brat Jos.
Poznati roman je za televiziju adaptirala Gwyneth Hughes, režiju potpisuje James Strong, a producentica je Julia Stannard.
Nikola Kučar