TvObzor
HBO: NOVA SERIJA "ŠALJIVAC" S JIMOM CARREYJEM

Urnebesna i tragična priča o dobrom čovjeku u okrutnom svijetu
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Poznatom glumcu i dobitniku Zlatnog globusa ovo je prva glavna uloga u seriji nakon više od dva desetljeća, koja ga je ponovo povezala s oskarovcem Michelom Gondryjem, redateljem filma "Vječni sjaj nepobjedivog uma"

Jim Carrey zvijezda je nove serije "Šaljivac" (Kidding), čija je prva epizoda dostupna od proteklog tjedna na online videostreaming usluzi HBO GO, a premijera na HBO kanalu bit će 8. listopada u 21.30.


Poznatom glumcu i dobitniku Zlatnog globusa ovo je prva glavna uloga u seriji nakon više od dva desetljeća, koja ga je ponovo povezala s oskarovcem Michelom Gondryjem, redateljem filma "Vječni sjaj nepobjedivog uma" (Eternal Sunshine of the Spotless Mind).
Serija "Šaljivac" prati Jeffa, poznatijeg kao gospodin Pickles (Jim Carrey), ikonu dječje televizije i simbola ljubaznosti i mudrosti u očima američkih mališana, ali i roditelja koji su odrasli uz njega. Međutim, kad se Jeffova obitelj počne raspadati, on otkriva da ga nikakva bajka, priča ni lutka neće izvesti iz krize koja napreduje brže nego što se on stiže snaći. Rezultat: dobar čovjek u okrutnom svijetu suočava se s polaganim gubitkom razuma koji je podjednako urnebesan koliko i tragičan.
Jeff se suprotstavlja ograničenjima koja mu postavljaju dobro podmazana mašinerija emisije "Vrijeme za lutke gospodina Picklesa" i izvršni producent Seb (Frank Langella). Seb se pribojava da Jeffovo psihičko stanje može upropastiti carstvo koju su izgradili, zbog čega počinje pripremati emisiju za život nakon Jeffa, dok se Deirdre (Catherine Keener), koja je zadužena za izradu lutaka, bori s vlastitim osobnim i profesionalnim problemima. Judy Greer glumi Jeffovu otuđenu suprugu, a u ulozi njihova sina naći će se Cole Allen. Među gostujućim glumcima su Justin Kirk i Ginger Gonzaga.
Seriju "Šaljivac" kreirao je Dave Holstein, koji je ujedno i izvršni producent te je napisao i pilot-epizodu. Michel Gondry također je izvršni producent, a režira i nekoliko epizoda, uključujući prvu. Među izvršnim producentima su i Jim Carrey, Michael Aguilar, Roberto Benabib, Raffi Adlan, Jason Bateman i Jim Garavente.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...