TvObzor
ŠKOTSKI BEND TEXAS NASTUPA U DOMU SPORTOVA

Karizmatična Sharleen Spiteri izvodi hitove iz karijere duge tri desetljeća
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Aktualna turneja "Jump On Board" koju Texas donose u Zagreb aktivna je već nekoliko mjeseci te je izbrusila set-listu na koju je grupa uvrstila uvjerljivo najpoznatije i najvažnije pjesme iz kataloga

Škotska grupa Texas gostovat će 30. rujna prvi put u Hrvatskoj. Sudeći prema aktivnoj set-listi turneje, bend predvođen karizmatičnom Sharleen Spiteri u zagrebačkom Domu sportova izvest će sve same hitove iz tri desetljeća duge karijere.


Aktualna turneja "Jump On Board" koju Texas donose u Zagreb aktivna je već nekoliko mjeseci te je izbrusila set-listu na koju je grupa uvrstila uvjerljivo najpoznatije i najvažnije pjesme iz kataloga. Hitovima iz prve faze karijere (od osnutka 1988. do 2000.) posvećeno je daleko najviše vremena na koncertu. Publika u Zagrebu čut će tako “I Don‘t Want a Lover”, “Summer Son”, “In Demand”, “Black Eyed Boy”, “Say What You Want”, “Inner Smile”, “Halo”, “When We Are Together”, “Everyday Now”, “In Our Lifetime”, “Thrill Has Gone”, “Tired Of Being Alone” i “So Called Friend”. S izdanja “The Conversation” izvodi se istoimena pjesma, dok je aktualan album zastupljen s tri singla - “Let‘s Work It Out”, “Tell That Girl” i “Midnight”. Kraj nastupa, na dosadašnjoj turneji, pripada obradi klasika Marka Jamesa, “Suspicious Minds”, koju su Texas, nakon Elvisa Presleyja, izveli najviše puta.
Grupu Texas su 1986. u Glasgowu osnovali Sharlee Spiteri i Johnny McElhone, pronašivši insipraciju za ime u Wendersonovu filmu "Paris, Texas". Već prvi singl "I Don‘t Wanna Lover", objavljen 1989. bio je veliki hit, ali za pravu internacionalnu slavu trebala su proći tri studijska albuma. Izdanja "White On Blonde" i "The Hush" katapultirali su Texas među najveća otočka imena s golemim radijskim airplayem promoviravši Sharleen u jednu od najprepoznatjlivijih vokala 90-ih. Uspješne godine zaokružene su i "Greatest Hits" albumom, koji je samo u Velikoj Britaniji ulovio šesterostruku platinastu tiražu. I u sezonama koje su slijedile bend je nastavio nizati odlične albume poput "Careful What You Wish For" i "Red Book", da bi se, nakon kratke pauze i Sharleenina dva soloprojekta, vratio hvaljenim prošlogodišnjim albumom "Jump On Bord".
Koncert grupe Texas dio je Ožujsko Glazbene točionice, brenda ponovo pokrenutog u ekskluzivnoj suradnji Ožujskog piva i LAA. U Ožujsko Glazbenu točionicu uključeni su koncerti velikih stranih i regionalnih izvođača u Hrvatskoj kao što su Hladno pivo, Body Count, Gogol Bordello, Jethro Tull, Brkovi, Silente, Elemental, Soulfly i Cigarettes After Sex.
Nikola Kučar
ULAZNICE
U prodaji su ulaznice za parter i tribinu. Ulaznice za parter u pretprodaji iznose 200 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 230 kuna. Ulaznice za tribinu u pretprodaji iznose 220 kuna, a na dan koncerta 250 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), na svim prodajnim mjestima Eventima i online na www.eventim.hr.