TvObzor
HRT: ŠESTA SEZONA SERIJE "DOMOVINA"

Claire Danes kao agentica CIA-e u uzbudljivom emocionalnom trileru
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Nakon spriječenog terorističkog napada na berlinskome glavnom kolodvoru u posljednjoj epizodi pete sezone, šesta sezona počinje nekoliko mjeseci poslije, netom nakon izbora nove predsjednice Sjedinjenih Američkih Država

Premijerom šeste sezone, čija će prva epizoda biti prikazana u ponedjeljak, 10. rujna, na HRT-u 2 s početkom u 23.4, nastavlja se prikazivanje uzbudljive američke serije "Domovina". Serija je do sada osvojila pet Zlatnih globusa, osam Primetime Emmyja i još 41 nagradu, među kojima su SAG, AFI te nagrade strukovnih udruženja, uz ukupno 160 nominacija.


Agentica CIA-e Carrie Mathison stručnjakinja je u svojemu poslu, unatoč tomu što je bipolarna, zbog čega je hirovita i nepredvidljiva. Uz pomoć dugogodišnjeg mentora Saula Berensona Carrie se neustrašivo izlaže opasnosti te stavlja na kocku svoju osobnu dobrobit, pa čak i razum. Nećete moći odvratiti pogled od ovog uzbudljivog, emocionalnog trilera u kojemu je u igri - ni više ni manje - sudbina američke nacije.
Nakon spriječenog terorističkog napada na berlinskome glavnom kolodvoru u posljednjoj epizodi pete sezone, šesta sezona počinje nekoliko mjeseci poslije, netom nakon izbora nove predsjednice Sjedinjenih Američkih Država. Carrie Mathison ponovno je na američkom tlu, živi u Brooklynu u New Yorku te radi u zakladi koja osigurava pomoć muslimanskoj zajednici u SAD-u. Dok njezin distancirani mentor Saul Berenson i Dar Adal počinju s pripremama za novoizabranu predsjednicu, Quinn, čiji je život na kraju prošle sezone visio o niti, oporavlja se u Americi.
Petnaest godina poslije napada 11. rujna Carrie se, zajedno s američkim protuterorističkim aparatom, i dalje pokušava priviknuti na posljedice i dužnosti balansiranja sigurnosti i građanskih sloboda, koje su rezultirale složenom birokracijom u ime nacionalne sigurnosti te propisima koji utječu na svakog Amerikanca. U ovoj sezoni pratit ćemo različite sukobljene interese te komplicirane motivacije koje će izići na vidjelo tijekom 70-dnevnog razdoblja promjene Administracije, kao i pojedince, čiji je zadatak štititi živote Amerikanaca i američke vrijednosti.
Glavne uloge u serijalu tumače Claire Danes (Carrie Mathison), Rupert Friend (Peter Quinn), Elizabeth Marvel (predsjednica Elizabeth Keane), F. Murray Abraham (Dar Adal), Mandy Paintkin (Saul Berenson), Sebastian Koch (Otto Düring) i Sarah Sokolovic (Laura).
Na temelju originalne izraelske serije "Ratni zarobljenici" Gideona Raffam za američku televiziju seriju su prilagodili Howard Gordon i Alex Gansa.
Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Carrie i Franny žive u Brooklynu, gdje Carrie radi u organizaciji koja pruža pravnu pomoć američkim muslimanima. Dar i Saul izvještavaju novoizabranu predsjednicu Keane o CIA-inim operacijama. Quinn se teško privikava na nove životne okolnosti. Carriena tvrtka ima novog klijenta, Sekoua Baha, mladog američkog muslimana optuženog za materijalno pomaganje terorizma.
Možda ste propustili...