TvObzor
HRT: ŠESTA SEZONA SERIJE "DOMOVINA"

Claire Danes kao agentica CIA-e u uzbudljivom emocionalnom trileru
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Nakon spriječenog terorističkog napada na berlinskome glavnom kolodvoru u posljednjoj epizodi pete sezone, šesta sezona počinje nekoliko mjeseci poslije, netom nakon izbora nove predsjednice Sjedinjenih Američkih Država

Premijerom šeste sezone, čija će prva epizoda biti prikazana u ponedjeljak, 10. rujna, na HRT-u 2 s početkom u 23.4, nastavlja se prikazivanje uzbudljive američke serije "Domovina". Serija je do sada osvojila pet Zlatnih globusa, osam Primetime Emmyja i još 41 nagradu, među kojima su SAG, AFI te nagrade strukovnih udruženja, uz ukupno 160 nominacija.


Agentica CIA-e Carrie Mathison stručnjakinja je u svojemu poslu, unatoč tomu što je bipolarna, zbog čega je hirovita i nepredvidljiva. Uz pomoć dugogodišnjeg mentora Saula Berensona Carrie se neustrašivo izlaže opasnosti te stavlja na kocku svoju osobnu dobrobit, pa čak i razum. Nećete moći odvratiti pogled od ovog uzbudljivog, emocionalnog trilera u kojemu je u igri - ni više ni manje - sudbina američke nacije.
Nakon spriječenog terorističkog napada na berlinskome glavnom kolodvoru u posljednjoj epizodi pete sezone, šesta sezona počinje nekoliko mjeseci poslije, netom nakon izbora nove predsjednice Sjedinjenih Američkih Država. Carrie Mathison ponovno je na američkom tlu, živi u Brooklynu u New Yorku te radi u zakladi koja osigurava pomoć muslimanskoj zajednici u SAD-u. Dok njezin distancirani mentor Saul Berenson i Dar Adal počinju s pripremama za novoizabranu predsjednicu, Quinn, čiji je život na kraju prošle sezone visio o niti, oporavlja se u Americi.
Petnaest godina poslije napada 11. rujna Carrie se, zajedno s američkim protuterorističkim aparatom, i dalje pokušava priviknuti na posljedice i dužnosti balansiranja sigurnosti i građanskih sloboda, koje su rezultirale složenom birokracijom u ime nacionalne sigurnosti te propisima koji utječu na svakog Amerikanca. U ovoj sezoni pratit ćemo različite sukobljene interese te komplicirane motivacije koje će izići na vidjelo tijekom 70-dnevnog razdoblja promjene Administracije, kao i pojedince, čiji je zadatak štititi živote Amerikanaca i američke vrijednosti.
Glavne uloge u serijalu tumače Claire Danes (Carrie Mathison), Rupert Friend (Peter Quinn), Elizabeth Marvel (predsjednica Elizabeth Keane), F. Murray Abraham (Dar Adal), Mandy Paintkin (Saul Berenson), Sebastian Koch (Otto Düring) i Sarah Sokolovic (Laura).
Na temelju originalne izraelske serije "Ratni zarobljenici" Gideona Raffam za američku televiziju seriju su prilagodili Howard Gordon i Alex Gansa.
Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Carrie i Franny žive u Brooklynu, gdje Carrie radi u organizaciji koja pruža pravnu pomoć američkim muslimanima. Dar i Saul izvještavaju novoizabranu predsjednicu Keane o CIA-inim operacijama. Quinn se teško privikava na nove životne okolnosti. Carriena tvrtka ima novog klijenta, Sekoua Baha, mladog američkog muslimana optuženog za materijalno pomaganje terorizma.
Možda ste propustili...

GRETA VAN FLEET: ANTHEM OF THE PEACEFUL ARMY (REPUBLIC)

Griješno zadovoljstvo

LITTLE DRUMMER GIRL - NOVA ADAPTACIJA MAJSTORA KRIMIĆA JOHNA LE CARRÉA

Špijuni, ljubav, međunarodne intrige i izdaja u režiji korejskog redatelja Chan-wook Parka