Tehno
XIAOMI

Pametni telefoni za školarca
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Pametni telefoni sveprisutni su među učenicima, a osim toga osiguravaju i lakše komuniciranje s roditelijma i vršnjacima. Četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike u svijetu, Xiaomi, ove je školske godine osigurao bogatu ponudu visokokvalitetnih pametnih telefona s vrhunskim performansama po pristupačnim cijenama, koji će zasigurno, s oduševljenjem, prepoznati i brojni roditelji koji za svoju djecu traže najbolji omjer kvalitete i cijene. Tako se u rangu pametnih telefona do 1000 kuna mogu pronaći Redmi 5A i Redmi 6A, a u kategoriji do 2000 kuna dostupni su Redmi 6, Redmi Note 5A Prime, Redmi S2, Redmi Note 5, Redmi 5, Redmi 5 Plus, Mi A1 te Mi A2 Lite.
Redmi 5A svojom savršenom ravnotežom pouzdanog hardvera i softvera, a koje pokreće Qualcommov 425 quad-core procesor, te razumnom cijenom izvrstan je izbor za sve korisnike. Uz 5‘‘ HD zaslon te 13 MP stražnju kameru koja nudi mogućnost naprednog PDAF autofokusa, Redmi 5A opremljen je i baterijom od 3000 mAh koja će osigurati dugu izdržljivost ovog uređaja. Redmi 6A opremljen je revolucionarnim Media Tek Helio P22 procesorom na 2,0 GHz koja je temeljena na 12-nanometarskoj tehnogiji, a uz 13 MP stražnju kameru i 5MP prednju kameru omogućit će fotografije neupitne kvalitete, čak i u pokretu. Umjesto senzora otiska prsta, biometrijsku autentifikaciju na ovom pametnom telefonu, koji odlikuje 5.45‘‘ prikaz na cijelom zaslonu te 2 +1 ulazom za kartice, omogućuje AI otključavanje licem.
Neodoljivo podsjećajući na Redmi 6A, Redmi 6 koristi 5.45‘‘ HD zaslon veličine 1.25 μm piksela, a napaja ga baterija jačine 3000 mAh..M.R.