Sport
HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN U OSIJEKU

U subotu bogat i raznovrstan sportski program na Srednjiki
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Hrvatski olimpijski dan redovito se obilježava u Slavoniji i Baranji, a tako će biti i ove subote, 8. rujna. Naravno, najviše sudionika očekuje se u Osijeku, gdje bi se na Sednjoškolskom igralištu trebalo okupiti gotovo 1000 sportaša i rekreativaca koji će prezentirati svoj sport, od kraljice sportova, atletike, preko gimnastike, dizanja utega i borilačkih sportova, do onih loptačkih. Organizator Hrvatskog olimpijskog dana na Srednjiki je GSSR "Sport za sve" Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka.
Subotnji program počinje biciklijadom koja će u 9.15 startati ispred Srednjoškolskog igrališta u Istarskoj ulici, a nakon kruga po ulicama grada biciklisti će se vratiti u Istarsku i pridružiti ostalim sudionicima HOD-a na svečanom otvorenju. Članovi Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu, gradsku i olimpijsku zastavu, a slijedi svečano otvorenje (10 sati). Potom će svoje umijeće i čari ritmičke gimnastike pokazati članice KRŠG-a Rondo, a onda počinje bogat sportski program, u kojem će sudjelovati sportski savezi i klubovi grada Osijeka. Klub američkog nogometa prezentirat će dvije varijante svog sporta, koje se igraju u Europi i svijetu, posjetitelji će se moći upoznati i s mačevanjem, koje će demonstriratri članovi Mačevalačkog kluba "Dmitar Zvonimir". Posebna sportska poslastica je Međunarodni turnir u uličnoj odbojci. Turnir će se na 12 terena održati u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka. Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će i Dizački klub Slavonija, a u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka utakmice će igrati ŽKK Mursa, pa košarkaši Vrijednosnica Osijek, Osječkog sokola, KA Hrvatski sokol i Osijek. Na Srednjiki će se predstaviti i Badmitonski klub Osijek, a na svoje će doći i zaljubljenici u borilačke sportove jer prezentaciju će imati Karate klub Eseker, Karate akademija Osijek, AIKO Osijek, Aiki Ryu, Taekwondo klub Osijek i Judo klub Mladost. Građanima će se pružiti prilika da vrhunsku gimnastiku pogledaju na otvorenom, a za to će se pobrinuti članovi GD Osijek Žito. Naravno, važan dio HOD-a je i atletika, a prezentacija je u organizaciji AK Slavonija Žito. I. Li.
U sklopu HOD-a igrat će se rukometni turnir u Zrinjevcu, u subotu prijepodne je kuglačka prezentacija na Pampasu, a GD Inova Gym održat će ogledni trening u prostorijama svoga kluba
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana