Sport
OSIJEK KELME

Doveli petoricu igrača pa ih pokosio virus
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Malonogometaši Osijek Kelmea službeno su krenuli s pripremama za novu sezonu. No, za trenera Marina Smoju nije sve krenulo na željeni način. Planirao je prozivku obaviti u ponedjeljak, ali mu je momčad koju je za uvod odveo na turnir na Rab nakon povratka pokosio nekakav virus pa je bio prisiljen pomaknuti početak priprema.
- Srećom, nije riječ o nekakvoj ozbiljnoj virozi pa nećemo puno izgubiti. Na Rabu smo sudjelovali na jednom neformalnom turniru gdje smo od prvoligaških klubova na poziv igrali samo Split Tommy i mi, a ostalo su bile momčadi slagane od prvoligaških igrača, ali turnirskog tipa. Dobro nam je došlo, iako smo se "ubili" jer smo u dva dana odigrali pet utakmica i završili četvrti. Najviše sam se odlučio na odlazak tamo zbog vratara Borisa Bolšeca koji nam se vratio, a nije imao jakih utakmica. Branio je odlično, i to je veliko ohrabrenje. Teško je igrati u prvoligaškom društvu bez kvalitetnog vratara - pričao je Smoje.
To govori u svjetlu toga što je nakon Gordana Duvančića klub napustio i prvi vratar Željko Konrad koji se vratio u redove Broda 035. No, povratkom Bolšeca taj bi odlazak trebao bezbolno proći. Aktivni su bili u osječkom klubu ovog ljeta kada je u pitanju dovođenje igrača. Stigla je cijela nova petorka u odnosu prema prošloj sezoni. Istina, radi se tu o dobro poznatim licima koja su već nosila dres Osijek Kelmea, a to je ustvari i dobra vijest za Smoju jer su svi ti igrači upoznati s načinom njegova rada i zahtjevima koje ima u igri pa neće trebati puno vremena kako bi sve sjelo na svoje mjesto.
- Uz već spomenutog Bolšeca, vratili su se ljevaci Ivica Majić i Robert Nospak, zatim Zvonimir Horvat i uvijek zahvalni Dino Bartoluci. Kada njima dodamo već provjerene Kajfeša, Pandurevića, Dakića i Kundida, te mlađe a već iskusne Mijića i Šalaja, mislim da ćemo imati posve pristojnu momčad koja će se boriti za ulazak u doigravanje. Sada je najvažnije da se kvalitetno spremimo za sezonu koja kreće početkom listopada - zaključio je Smoje.
Podsjetimo, ove godine prvenstvo će biti itekako napeto jer u doigravanje ulazi osam momčadi, a izravno ispadaju čak tri kluba. Liga će se, naime, skratiti na deset sastava. Znači, samo je deveto mjesto čista "hladovina" jer ne vodi nikamo, ali će za mnoge biti poželjno. D.Keler
Možda ste propustili...