Sport
NOVA AKCIJA

Zlatko Dalić: Svi novi
igrači dobit će priliku
Objavljeno 6. rujna, 2018.

Vezani članci

HRVATSKA VEČERAS (20.45) U PORTUGALU

Vatreni traže prvi pogodak i prvo slavlje

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je u akciji. Prvi put nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Ne igra se za bodove ili svjetsku krunu, na rasporedu je "samo" prijateljska utakmica, ali suparnik je vrlo ugledan - aktualni prvak Europe Portugal. "Krnja" momčad izbornika Zlatka Dalića stišava euforiju i najavljuje "idemo na pobjedu, ali i ako izgubimo, nije kraj svijeta". Svjesni su svi redom da ovo ipak nije momčad koja je u Rusiji rušila suparnike i stigla do finala.
Izbornik Dalić večer prije susreta s Portugalom kazao je kako očekuje tešku utakmicu na početku novog ciklusa.
- Od prvog dana kako sam izbornik, tražim teške utakmice i želim utakmice kao što je ova protiv Portugala. Što jači suparnik to bolje, bez obzira na konačni rezultat. Za mene su najvažnije kvalifikacije za Europsko prvenstvo i za to služe ovakve provjere i za to pripremam momčad - poručio je iz Fara hrvatski izbornik.
Dalić za prijateljski susret s Portugalom, a zatim i za onaj u Ligi nacija sa Španjolskom ne može računati na nekoliko stalnih prvotimaca iz Rusije. No u kadru ima svježe snage željne dokazivanja.
- Napravit ćemo šest zamjena. Cilj je da u dvije utakmice svi igraju. Isprobat ću nove igrače, Santinija i Livaju. Dobit će po jedno poluvrijeme. Isprobat ćemo i Bornu Barišića.
Zatim je izbornik otkrio tko će krenuti od prve minute, a to su Kalinić, Barišić, Mitrović, Vida, Vrsaljko, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja.
Pred novinare je izišao veseli, uvijek dobro raspoloženi Šime Vrsaljko, koji je komentirao nominaciju svog kapetana za najboljeg nogometaša svijeta.
- Igrao sam s Griezmannom i s Lukom Modrićem, ali i protiv Ronalda. Mislim da je jedino logično da Luka ponese nagradu najboljeg igrača svijeta i mislim da bi to bilo pošteno i zasluženo.
O utakmici s Portugalcima kazao je nekoliko kurtoaznih riječi: "Bez obzira na to što Ronaldo ne igra, dobra su momčad, ali mi ih želimo i možemo pobijediti." I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike