Mozaik
10. DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Počela pivska ludnica, fešta traje pet dana
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Na lijevoj obali Drave kod katakombi postavljen je veliki pivski šator, a zabava traje do nedjelje

U dupke punom velikom pivskom šatoru uz katakombe na lijevoj obali Drave u srijedu u 16 sati i službeno su počeli jubilarni, deseti, Dani prvog hrvatskog piva. Zabavna manifestacija u organizaciji tvrtke Prvo hrvatsko pivo 1664 trajat će do nedjelje.


Sve je spremno za zabavu do sitnih jutarnjih sati. Tu je veliki prostor za koncerte i do njega dio šatora sa stolovima i klupama. Namaknuta je dovoljna količina piva za nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, koliko ih se očekuje tijekom manifestacije. Na svoje će doći i ljubitelji hrane, a kakva bi to zabava bila da nema pivske kobasice na uistinu bogatom meniju.
- Ponosno mogu reći da su prije 454 godine Osječani naučili ostale Hrvate kako se pravi pivo. Danas je Prvo hrvatsko pivo 1664 četvrta pivovara u državi i nadam se da će za koju godinu skočiti na toj ljestvici, a, tko zna, uz pomoć svih nas možda bude i najjača pivovara u Hrvatskoj - rekao je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade. Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te Osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Obojica su istaknula kako je Osječko pivo brend koji treba njegovati, čuvati i razvijati, ulagati u njega. Pivska scena vrlo je aktivna, pa ovako dobro posjećena manifestacija pruža mogućnost promoviranja Osijeka i županije i izvan hrvatskih granica.
- Napravili smo dobru priču, a da tako bude i dalje, već sada se pripremamo za 11. Dane prvog hrvatskog piva - rekao je direktor Ivan Komak, najavivši kako će Prvo hrvatsko pivo 1664 krenuti u nacionalnu promociju novog brenda - Prvog hrvatskog piva, uz namjeru da na slavonskim poljima pokrene vlastitu proizvodnju ječma i hmelja.
Milan Bugarić
Možda ste propustili...

MISS FOTOGENIČNOSTI NA IZBORU ‘’NAJLJEPŠA SLAVONKA’’

Ivana Peradinović: Došla sam s osmijehom i uživala u svakoj sekundi

OBJAVLJENA SU IMENA NOMINIRANIH ZA PORINA

Najviše nominacija imaju Massimo i Vojko V

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUD ŠOKADIJA

Mladost i ljepota Slavonije
u Starim Mikanovcima

2

OBJAVLJENA SU IMENA NOMINIRANIH ZA PORINA

Najviše nominacija
imaju Massimo i Vojko V

3

U BELIŠĆU ODRŽAN “KORAK DO ZVIJEZDA”

Mladi glazbenici dokazali da je vjera u njih opravdana