Osijek
PREZENTIRAN PROJEKT SOLIDWORKS

BIOS-u licence od 400.000 kuna
Objavljeno 6. rujna, 2018.
U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS u srijedu je održana prezentacija projekta SolidWorks, koji će svim stanarima BIOS-a omogućiti korištenje programskog rješenja za 3D modeliranje SolidWorks. Naime, tvrtka Dassault Systèmes SOLIDWORKS iz Sjedinjenih Američkih Država, preko svog ovlaštenog zastupnika u Republici Hrvatskoj, tvrtke Strojotehnika d.o.o. Zagreb, kroz svoj program suradnje s inkubatorima i akceleratorima, stanarima BIOS-a donirala je licence svog programa SolidWorks Premium (Plastics, Electrical Professional, Composer, Visualize Professional i druge). SolidWorks Premium licenca sadrži komplet 3D softver alata za stvaranje, simulaciju, objavljivanje i upravljanje podacima. Projekt u vrijednosti od oko 400 tisuća kuna predstavili su direktor BIOS-a Saša Lamza, predstavnik tvrtke Strojotehnika d.o.o. Vedran Kovačić i Marko Carević, vlasnik tvrkte Shovel d.o.o., koja se bavi projektiranjem i izradom dijelova za trkaće i brdske bicikle.
- Riječ je o vrijednoj donaciji tvrtke Strojotehnika d.o.o jer radi se o programskom rješenju, odnosno bitnom alatu za sve poduzetnike koji se bave izradom tehničkih crteža i raznih proizvoda. Ovim putem želim zahvaliti i Hrvatskoj poštanskoj banci, koja se u projekt uključila sufinanciravši server koji će pokretati programske licence SolidWorksa. Svi mi znamo da u današnje vrijeme, bez pravih alata praktički ni jedan proizvođač ne može biti konkurentan na svjetskom tržištu, a upravo ova donacija uvelike će olakšati posao tvrtkama unutar BIOS-a - rekao je Lamza.
Vedran Kovačić istaknuo je kako je SolidWorks softver koji trenutačno u svijetu bilježi više od pet i pol milijuna korisnika, i to ga čini najzastupljenijim sofverom što se tiče 3D programskih rješenja. ‘’Osim komercijalnih licenci, programski paket dolazi i kao edukacijska licenca koja je instalirana u brojnim tehničkim fakultetima i školama u Hrvatskoj, a verzija za inkubatore koja njihovim stanarima omogućuje besplatno korištenje ovog alata, u Hrvatskoj je prvi put implementirana upravo u BIOS-u’’, poručio je Kovačić.
Marko Carević predstavio je svoja iskustva u korištenju SolidWorks programskog paketa te objasnio kako je korištenje određenih modula omogućilo brži i kvalitetniji razvoj proizvoda koje nudi na tržištu. ‘’Radi se o pravom proizvodu za 21. stoljeće, koji je toliko dobar da onaj tko ga je osmislio zaslužuje Nobelovu nagradu’’, rekao je Carević. D. Miklić
Bez pravih alata nemoguća je konkurentnost na tržištu, a ova donacija uvelike će olakšati posao tvrtkama unutar BIOS-a.
400

tisuća kuna približna je vrijednost projekta koji uključuje programske licence i server za njihovo pokretanje
Možda ste propustili...

POSLIJEPODNE UZ ČAJ U HOTELU OSIJEK

Poduzetnici o svojim pozitivnim iskustvima

ZAVRŠAVA MJESEC HRVATSKE KNJIGE U ČEPINU

Danas izložba rukotvorina i nakita

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI CRVENI KRIŽ ISPUNIO ŽELJU TRIMA BAKICAMA IZ SILAŠA

Olga (90), Marija (80) i Mileva (79) prošetale gradom nakon 30 godina

2

MINISTARSTVO ZAVODU ZA UROLOGIJU POTVRDILO STATUS REFERENTNOG CENTRA

Urologija KBC-a Osijek najbolja je u državi za liječenje bubrežnog kamenca

3

PRIVREMENO RJEŠENJE ZA PROBLEMATIČNOG UČENIKA U OŠ “TIN UJEVIĆ”

Roditelji pustili djecu na nastavu jer je učenik F. K. udaljen iz razreda

oglas