Osijek
ZBOG RASTUĆEG VODOSTAJA DRAVE

Debla zaglavila kompu
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Kompa kao da se nasukala - prizor je koji je novinarka Slavonskog radija Marina Pejak fotografirala ovih dana na Dravi dok su djelatnici Unikoma pokušavali osloboditi to plovilo služeći se raznim polugama. Ravnatelj ZOO-a Denis Vedlin potvrdio nam je kako se debla i grane znaju zavući pod kompu, što onda privremeno onemogući upravljanje njome.
- Granje koje pluta rijekom zavuče se u zazor u trupu kompe pod vodom, pod kormilo i moramo ga nekako osloboditi. Nije se to prvi put dogodilo. Inače, kompa će spajati dravske obale do sredine listopada, a onda ide na remont - kaže ravnatelj Zoološkog vrta, pod čijom je nadležnošću taj najprepoznatljiviji gradski plovni objekt.
Naime, tada će kompa biti pripremljena za teglenje na suhi dok u Bački Monoštor. Denis Vedlin kaže kako ondje postoji mogućnost obavljanja svojevrsnog tehničkog pregleda, a ondje je, osim toga, kompa i izrađena početkom sedamdesetih godina.
- Mi smo obvezni svakih pet godina odraditi tu proceduru da vidimo u kakvom je stanju donji dio koji je stalno pod vodom. Ondje će kompu podići na suhi dok i detaljno ju pregledati. Taj proces obuhvaća pjeskarenje, pregledavanje debljine lima i drugo. Naravno, ispravit će se i ove udubine s bokova kompe. Bit će nakon tog redovitog remonta i povratka u Osijek kao da je potpuno nova, a mora biti sigurna za nastavak prijevoza putnika i idućih godina - pojasnio je Vedlin. D. Pejić
Možda ste propustili...

HRVATSKO-KINESKA GODINA KULTURE I TURIZMA

Festival Put svile večeras u Tvrđi

OŠ FRANJE KREŽME USPJEŠNA NA ZMAJADI

Vrijedne nagrade Marku Čičku i Karli Lei Kapša

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPAN ANUŠIĆ OD VLADE RH NABAVIO PET MILIJUNA KUNA I DOZVOLU ZA DIZANJE AVIONA

Od sljedećeg tjedna kreće
aviotretiranje komaraca
nad Osijekom!

2

NISU LUKSUZ, NEGO POTREBA

Klima-uređaji: Koliko
para, toliko muzike?

3

ODLUKOM GRADA OSIJEKA

Tri su dravske plaže
i službeno kupališta!

oglas