Osijek
OPREMA ZA DJECU NA METI KRADLJIVACA

“Pikiraju” pa iz zgrade ukradu dječja kolica!
Objavljeno 6. rujna, 2018.

Nažalost, krađe bicikala iz ulaza stambenih zgrada postale su dio osječke svakodnevice, no da će se naći netko tko je u stanju pasti tako nisko pa ukrasti dječja kolica ostavljena u prizemlju zgrade, malo bi tko pomislio. Ipak, takva se nesvakidašnja krađa dogodila u Kaštelanskoj 49 prošloga petka. Vlasnica dječjih kolica Martina M. (podaci poznati redakciji) bila je šokirana kad se spustila u prizemlje i vidjela da su ona netragom nestala.


- Budući da živim na trećem katu, zgodnije mi je kolica ostaviti u prizemlju, što sam učinila i u petak. Susjeda mi je rekla da je kolica vidjela još oko 13.30 sati, a kad je suprug oko 15 sati došao kući i pitao me gdje su kolica, ‘smrzla‘ sam se! Odmah sam otišla na policiju i prijavila krađu jer je riječ o kolicima koja stoje oko 4000 kuna – rekla nam je o svojem ružnom iskustvu Martina. Odmah je, kaže, sa suprugom obišla ulice na Jugu 2 i pregledala stranice Njuškala u nadi da će vidjeti da ih netko prodaje, no za sada bez uspjeha. Kaže kako ne može vjerovati da ima toliko drskih lopova, a iznenađena je što je netko uzeo kolica sa samo jednim nastavkom, dakle, ostala su još dva. Inače, riječ je o kolicima u sivo-žutoj kombinaciji.
- Nadam se da će policija ući u trag lopovu. Ako ga nađu, neka ga traže da predoči preostala dva nastavka. Kolica, naime, mogu biti autosjedalica, kolica za novorođenče i tzv. kišobran-kolica. Ne mogu vjerovati što se događa, a čini se da ovo nije jedini slučaj. Čula sam da je iz dosta ulaza na Jugu 2 ukradeno baš dječjih kolica i mislim da je ovaj moj slučaj također dobro upozorenje majkama da ne ostavljaju kolica u ulazu. Ja sigurno više neću i koliko mi god bilo teško, nosit ću ih na kat – naglašava Martina.
I doista, ovo nije jedina krađa kolica u Osijeku. Podsjetimo, u ožujku ove godine također nestala dječja kolica iz jednog ulaza u Osijeku, no počinitelju je ipak proradila savjest i kolica je vratio na isto mjesto odakle ih je uzeo. Poznat je i slučaj iz osječkog Doma zdravlja gdje su kolica ukradena majci dok je s djetetom bila na snimanju kukova, dok je u osječkom KBC-u kradljivica svoja stara dječja kolica zamijenila potpuno novima. Ipak, bračni par kojem su kolica nestala uspio ju je uhvatiti. Prije tri mjeseca Osječanka je policiji prijavila krađu dječjih kolica na Trgu Ante Starčevića, no utvrđeno je da ih je zaboravila u prodavaonici.
Kako god, krađe kolica svakako su dobro upozorenje da lopovi, nažalost, ne biraju što će uzeti. Prema komentarima na društvenim mrežama, nije rijetkost da se ukradena kolica prodaju nedjeljom na osječkoj Autotržnici, no to nipošto nije utjeha onima kojima su ukradena dječja kolica i koji hitno moraju nabaviti nova. I dakako, ostaje ružan osjećaj da je ukradeno ono što pripada najmlađima. M. Mihelić
DRŽITE IH NA OKU!
Iz PU osječko-baranjske potvrđeno je kako je 32-godišnjakinja 31. kolovoza prijavila krađu dječjih kolica, čija je vrijednost oko 4000 kuna.

- Provode se izvidi i nastojimo utvrditi počinitelja. Inače, godišnje zabilježimo nekoliko slučajeva krađe dječjih kolica – potvrdio je Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske te savjetuje da se kolica drže na oku.
Možda ste propustili...

EDUKACIJE U OŠ LJUDEVITA GAJA

O važnosti zaštite okoliša i ekologiji

GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA STANARA

Pričuva je izvor mnogih problema

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJED ZBOG VRTIĆA ZVONČIĆ

Ogorčeni roditelji: Kamo ćemo s našom djecom od 1. rujna?!

2

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA O PERIVOJU HRVATSKIH VELIKANA

Antun Tucak: Osijek se zbog svojih velikana opravdano naziva hrvatskim Oxfordom

3

DRAŽEN KARAČIĆ-ŠOLJIĆ, NESEBIČNI HOBIST

Dijelim sjeme jer ljudi su
željni rajčice s okusom

oglas