Osijek
MALO GRADILIŠTE VELIKOG ZNAČENJA ZA JOSIPOVČANE I VIŠNJEVČANE

Novi vrtić do zime već pod krovom
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Na početku pedagoške godine, u kojoj se bilježi rekordan broj upisane djece u gradskim vrtićima, svi su pogledi upereni u malo gradlište velikog značenja u Višnjevcu. Riječ je o gradnji dječjeg vrtića koja je započela u srpnju, te nakon završetka koje bi mjesni odbori Višnjevac i Josipovac u ožujku 2019. godine napokon trebali dobiti reprezentativni objekt za brigu 120 mališana.
Riječ je o investiciji vrijednoj približno deset milijuna kuna, koju s 1,5 mlijuna kuna sufinancira Ministarstvo demografije, i gradnji objekta koji će postati jedinica u sklopu Dječjeg vrtića Osijek. Vrtić gradi lokalna, višnjevačka tvrtka Zuber d.o.o., a Dalibor Mihaljević, direktor Zubera, obećao je kako će poduzeti sve da se rokovi poštuju i da radovi budu na najvišoj razini.
- Sve ide planiranom dinamikom. U fazi smo betoniranja i zidanja, za mjesec dana sve će biti još bolje. Vremenske nas prilike za sada služe, a kako one ne bi bile problem do završetka projekta, plan nam je da prije očekivanih sezonskih vremenskih nepogoda – snijega i niskih temepratura – objekt bude zatvoren krovištem i stolarijom. To nam je cilj, to ćemo nastojati postići jer je to, u konačnici, preduvjet da sve bude gotovo do ožujka - kaže Mihaljević.
Novi je višnjevački vrtić projektirala tvrtka Trinas projekt d.o.o, koja koja će raditi i stručni nadzor nad gradnjom. Objekt će u konačnici biti površine oko 1300 četvornih metara, a predviđeno je da će sadržavati deset smještajnih jedinica, od koji su četiri za jasličke skupine i šest za vrtićke. Racionalno je projektiran i dobro je pozicioniran u smjeru energetske učinkovitosti. Uza sam su objekt predviđene velike zelene površine s puno igrala koja će zadovoljavati potrebe 120 mališana. Osim smještajnih jedinica za djecu, objekt će sadržavati i pomoćne prostorije za upravu te kuhinju, a kao jedini "luksuz" koji će sadržavati ističe se podno grijanje.
Iz Dječjeg vrtića Osijek ističu kako će ova investicija napokon osigurati prijeko potreban prostor za mališane s područja Josipovca i Višnjevaca, kojih je u postojećim skupinama posljednjih godina mnogo više od pedagoškog standarda. I. Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRAŽEN KARAČIĆ-ŠOLJIĆ, NESEBIČNI HOBIST

Dijelim sjeme jer ljudi su željni rajčice s okusom

2

U TVRĐI PREDSTAVLJEN PROJEKT “OSIJEK FREE WIFI”

Uređaj osječke tvrtke omogućava brzinu interneta 200 Mbit-a u sekundi

3

ISPRED OPĆINE ČEPIN ODRŽAN PROSVJED ZBOG VRTIĆA

Roditelji: Upisi su stopirani, a za našu djecu rješenja nema!

oglas