Osijek
RAZLIČITA NAPLATA ZA OBRADU NARUDŽBE PRI KUPNJI ULAZNICA

Za dvije karte naplatili mu dvostruko veću cijenu naknade
Objavljeno 6. rujna, 2018.

Nema sumnje da će dvorana Gradski vrt 14. rujna biti puna gledatelja na košarkaškoj utakmici Hrvatska - Litva. Svaki od gledatelja, naravno, morao je kupiti kartu, a ovisno o mjestu na tribini, plaćao ju je 70 odnosno 100 kuna. No, to nije sve, jer su se uz karte naplaćivale i naknade čija cijena nije fiksna. Iako cijenu naknade naplaćuje tvrtka za usluge prodaje ulaznica, na prodajnim mjestima građani su plaćali i dvostruko veću cijenu naknade.


- Suprug je kupio dvije karte u Tisak Media centru u Mercatoru i uz redovnu cijenu od 70 kuna, platio je i 20 kuna naknade. Kad je pitao o čemu je riječ, rekli su mu da su to troškovi tiskanja ulaznice i prema tome ispada da bi, primjerice, za deset karata mi platili još stotinu kuna više. Čujem da su neki plaćali isto nekakvu naknadu od deset kuna, a ne dvadeset, koliko smo mi platili – ispričala je sugrađanka S. D. (podaci poznati redakciji), koja je cijeli događaj potkrijepila i računom na kojemu je vidljivo da je naknada koju su platili - 20 kuna.
Iako nije riječ o velikom iznosu, vodeći se činjenicom da je svaka kuna važna, provjerili smo o čemu je riječ. I doista, na prodajnim mjestima iste tvrtke, karte stoje različito. Primjerice, u Tisak media centru u Portanovi kažu kako je naknada četiri kune na svaku kupljenu ulaznicu, dok smo u Tisak media centru u Mercatoru doznali da se na sedam kupljenih ulaznica plaća deset kuna naknade za obradu narudžbe. Na drugom ovlaštenome prodajnom mjestu ulaznica za spomenutu košarkašku utakmicu, mjenjačnicama Exclusive change, rekli su nam kako je cijena naknade deset kuna za do pet kupljenih ulaznica. Prema svemu sudeći, građani koji su spremni platiti ulaznicu za događaj, ne samo ovaj sportski nego i bilo koji drugi, očigledno moraju platiti i naknadu čiju cijenu mogu doznati tek na licu mjesta.
Da pravila ipak treba biti, pojasnila nam je Irena Štrek iz Tisak media centru u Zagrebu, rekavši da je djelatnica u Mercatoru napravila pogrešku te da nije smjela naplatiti dvije naknade, jer su obje karte kupljene odjednom. Naime, u jednoj narudžbi, tvrdi Štrek, može se za cijenu od deset kuna za naknadu za obradu podataka kupiti odjednom do devet ulaznica.
- Ispričavamo se gospodinu u Osijeku te ga upućujemo da s računom dođe u Tisak media centar u Mercator i zatraži povrat. Moguće je da je došlo do pogreške pri kucanju karte, jer ovisno o provideru, plaćaju se i cijene naknade za obradu narudžbe.
Tako sustav Eventim naplaćuje deset kuna za do devet ulaznica, a Ticket shop četiri kune po jednoj ulaznici. U svakom slučaju nije bila loša namjera nove djelatnice u Mercatoru, ali još jednom pozivam vašeg sugrađanina da se javi kako bismo ispravili pogrešku – kaže Štrek, potvrđujući da se, ovisno o provideru, za iste događaje plaćaju različite cijene te da je stoga na dva prodajna mjesta Tisak media centra cijena naknade različita. M. Mihelić
Irena Štrek,

Tisak Media centar Zagreb

Ovisno o provideru na prodajnim mjestima plaćaju se različite cijene naknade za obradu narudžbe. Eventim za do devet ulaznica naplaćuje deset kuna, a Ticket shop četiri kune po jednoj ulaznici.
Eventim: Naknada ne ovisi o broju ulaznica
Osječka agencija Koncert također je dobila obavijest sustava Eventim o naknadi za obradu narudžbe za krajnje kupce ulaznica i to po cijeni od deset kuna preko svih maloprodajnih kanala.

- Naknada za obradu narudžbe će se naplaćivati po narudžbi i ne ovisi o broju ulaznica u narudžbi. Naknada predstavlja pokriće nužnih administrativnih i materijalnih te ostalih opreativnih troškova - stoji u dopisu sustava Eventim.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas