Osijek
ODLIČAN VIKEND U PRIRODI U ČAST VINU

Bjelobrdska pudarina i Wine & Bike Tour
Objavljeno 6. rujna, 2018.

U općini Erdut ovog vikenda održat će se dvije velike manifestacije. U Bijelom Brdu, u organizaciji SKD-a "Prosvjeta", pododbor Bijelo Brdo i SKUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" Bijelo Brdo, održat će se 8. Bjelobrdska pudarina na kojoj se prikazuju narodni običaji vezani uz vinograde, grožđe, berbu, vino i sve ostalo povezano s vinogradarima i vinarima u ovo doba godine.


Manifestacija počinje 8. rujna u 13 sati u bjelobrdskoj Etno kući. U sklopu Pudarine predviđen je obilazak vinograda konjskim zapregama, razgledanje izložbe vinogradarskog i vinarskog alata u Etno kući, ali isprobavanje rebnovanja i prešanja grožđa uz izložbu i degustaciju starinskih jela te kulturno–umjetnički program. Sudjeluju: KUD "Dvorov“, Udruženje žena "Bijeli anđeo Dvorovi", Udruženje Nikola Tesla Kragujevac, SKUD "Branko Radičević" Dalj, SKUD "J.J. Zmaj" Bijelo Brdo, "Dunavske zore" Borovo, Konjogojska udruga "Drava" Bijelo Brdo,te Udruga građana "Tea" Bijelo Brdo.
Početkom berbi grožđa stiže nam i Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već pet godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje. Dionizijska je to manifestacija kojom se slave vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i posljednji dani ljeta na obalama Dunava. Na manifestaciji, koja se održava u petak i subotu, odnosno 7. i 8. rujna, posjetitelje očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko-vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Organizator manifestacije je Općina Erdut, a suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica OBŽ, TZ općine Erdut i Kreativna agencija Adverta. Manifestaciju u petak, 7. rujna, otvara predstava “Pokopaj me nježno”, komedija Kerekesh Teatara, drugog dana posjetitelje očekuje predstava “OtpisaNE”, prema tekstu Renata Baretića. Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, pa je moguće posjetiti vinarije. Ujutro istog dana, 8. rujna, počinje tradicionalna zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj.
Vozit će se ruta Aljmaš - Erdut, a sudionici utrke će s pomoću karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja. Dana 8. rujna, u 21 sat, nastupa grupa Jinx, a u okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona s kušanjem vina uz DJ Jazzysad. D. Pejić
U subotu, 8. rujna, održat će se tradicionalna zabavna vinsko-biciklistička utrka na relaciji Aljmaš - Erdut
Možda ste propustili...

INOVATORI KOD GRADONAČELNIKA

U Osijeku imamo sve

GASTRONATJECANJE POKRAJ DUNAVA

Fišijada u Starom mlinu u subotu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIJATELJI OSNOVALI TVRTKU ZA DIGITALNI MARKETING

Tek im je 20 i koja, a već
su uspješni diljem svijeta

2

13. VEČER UDRUGE BOSANSKIH HRVATA "PRSTEN"

Zabava do jutra uz
gozbu, pjesmu i ples

3

UNIKOM - NOVI NAČIN OBRAČUNA

Razvrstavanje otpada i smanjen broj odvoza snižavaju cijenu usluge

oglas