Regija
KADA SE SVAĐAJU UMIROVLJENICI

Zaprijetio mu kako će dati
500 eura da ga prebiju
Objavljeno 6. rujna, 2018.
VINKOVCI - Gradski odbor Hrvatske stranke umirovljenika izvijestio je javnost o barbarskom ponašanju i verbalnim prijetnjama tajnika udruge Matice umirovljenika Miše Tomaškovića upućenima predsjedniku GO HSU-a i gradskom vijećniku Bori Manojloviću, kojemu je Tomašković poručio kako će platiti 500 eura da ga prebiju, a i prijetnjama tekstualnim porukama tijekom jučerašnje sjednice i županijskom predsjedniku HSU-a Marinku Lukendi, navodi se u priopćenju GO HSU-a. Dodaju kako je povod napada zavist zbog kvalitetne suradnje HSU-a s udrugama i Gradom pa se u nedostatku argumenata koristi metodama strašenja kao u doba komunizma.
Predložit će Gradskom odboru za treću dob neka ne sudjeluju u financiranju tzv. udruge Matice umirovljenika, koja umjesto da radi na poboljšanju kvalitete života umirovljenika, spletkarenjima i ucjenama razdvaja umirovljenike. Optužuju Tomaškovića kako, kao i prije osam godina, pokušava razjediniti HSU zbog osobne koristi i zavisti. Jedan od razloga, drže oni, osim zavisti je i to što je Udruga umirovljenika organizirala besplatan prijevoz i ulazak za sve umirovljenike u toplice, što Tomaškovićeva udruga ne radi.
- On uporno radi na razjedinjavanju umirovljenika jer se boji naše suradnje s HDZ-om i što participiramo u gradskoj vlasti. Do sada prijetnje nismo prijavljivali policiji, ali ako nastavi, podnosimo tužbu i stojimo u obranu Manojlovića - kaže Marinko Landeka, predsjednik ŽO HSU-a.
Tomašković opovrgava da je ikome prijetio.
- Godinama traju napadi na mene, a sve zbog straha od izbora, iako nemam namjeru kandidirati se. Ne znam zašto to rade, ne komuniciram s njima i ne mogu se spustiti na tu razinu. Imam 70 godina i da bih nekome prijetio premlaćivanjem, smiješno - kaže Tomašković.M.Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROIZVODNJA JAJA IZ SLOBODNOG UZGOJA

Najistočnija županija proizvodit će oko tri milijuna jaja godišnje

2

JOŠ TRAJE POVRAT KONFISCIRANE IMOVINE

Tražen je povrat kazališne zgrade i - crkve na Meraji

3

U PETAK POČINJE FESTIVAL GLAZBE, RUHA I HRANE

Neki novi klinci i Hanka Paldum na Festivalu Tarda