Regija
STUDIRANJE U ŽUPANJI

Dosad upisano 11 studenata, u rujnu očekuju još upisa
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Visoka škola "N. Š. Zrinski" iz Zagreba od 1. listopada kreće s prvom generacijom studenata u Županji
ŽUPANJA - Od 1. listopada Županja postaje studentski grad. Gradonačelnik Davor Miličević i dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje "Nikola Šubić Zrinski" iz Zagreba, Ivica Katavić, potpisali su krajem veljače Sporazum o obrazovnoj znanstveno-istraživačkoj, stručnoj i tehničkoj suradnji. Time su stvoreni uvjeti za proces otvaranja dislociranog studija u Županji.
Osnovan je Informativno-konzultativni ispitni centar sa sjedištem u OŠ Mate Lovraka za redovne i izvanredne studente, a omogućen je i program online studiranja. U Županji su ponuđeni sljedeći studijski programi: Prediplomski stručni studij od tri godine - ekonomija poduzetništva te Specijalistički diplomski studij od dvije godine, smjer Management malih i srednjih poduzeća te projektni menadžment.
- Polaznicima nudimo dualni sustav obrazovanja, i teoriju i praksu. Naši studenti na kraju prve godine osnivaju stvarna studentska poduzeća i upravljaju njima sljedeće dvije godine uz mentora i mentorsku mrežu u našem poduzetničkom inkubatoru. Nakon završetka studija Visoka škola, koja je pokrila sve troškove za registraciju i početak poslovanja, studentima bez naknade predaje njihovo poduzeće i nastavlja s pružanjem potrebne potpore za uspješan razvoj poduzeća. Time se omogućuje neposrednije usvajanje potrebnih kompetencija za samostalno vođenje poduzeća i osigurava prvo zaposlenje - pojasnio je Katavić. Na raspolaganju će im biti i razvojna agencija Vjeverica u Županji i razne poticajne mjere od Grada, Županije i države te EU fondovi. Pristup obrazovanju je metodički. Ako student ne želi ići u poduzetničke vode, ima sve potrebne kompetencije da može raditi za poslodavca i biti konkurentan na tržištu rada.
- Imamo dosta interesanata, svakodnevno se javljaju, i očekujemo nove upise u jesenskom roku. Trenutačno je upisano 11 studenata i očekujemo da će se formirati jedna studijska grupa od približno 16 studenata. To je pristojna brojka za prvu godinu rada u Županji s obzirom na cjelokupnu situaciju i na činjenicu da su aktivnosti pokrenute tek u svibnju - kaže Rudi Štekl, voditelj Područnog ureda Visoke škole "Nikola Šubić Zrinski" u Županji.
Vitomir Tafra, predsjednik Upravnog vijeća Obrazovne grupe "Zrinski", naglašava da je vrlo bitno da će studenti u Županji studirati u skladu sa zakonom i propisima vezano uz samo praćenje nastave. Moći će je pratiti putem videokonferencija, nastavnici će dolaziti u Županju na uvodna predavanja i konzultacije i studentima davati upute kako treba raditi i učiti. Organizirat će se i stručna praksa.
- Za redovne će studente u ovoj akademskoj godini biti organizirana kombinirana nastava, dio u Županji, dio u Zagrebu, s obzirom na to da je ishođenje dopusnice za dislocirani studij u tijeku i ne možemo imati standardni, klasični studij, kakav u Županji kreće od iduće akademske godine. Svi su preduvjeti zadovoljeni i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za početak rada dislociranog studija u Županji nije upitan, osim formalne procedure koja traje - pojašnjava Tafra. Studenti će ispite polagati u Županji.
Marija Lešić Omerović
Osnovan je Informativno-konzultativni ispitni centar Visoke škole sa sjedištem u OŠ Mate Lovraka u Županji
Godina 17.850 kuna
Riječ je o privatnom studiju i cijena studiranja je 17.850 kuna za godinu uz mogućnost obročne otplate na 10 rata. Svi redovni studenti ostvaraju pravo i na gradsku stipendiju, a Grad Županja će studentima plaćati kamatu ako dignu kredit za pokriće troškova studiranja.
Možda ste propustili...

TRANSPARENTNOST BARANJSKIH PRORAČUNA

Pet za Beli Manastir i Draž, Dardi jedinica

U OBITELJI ĆURDO BERBA ZAVRŠILA PRIJE NEGOLI JE I POČELA

Cijena odlična, lubenice s "točkicama" ne prolaze

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U OPĆINAMA BILJE I KNEŽEVI VINOGRADI NEZADOVOLJNI POŠTOM

Poštanske pošiljke kasne po nekoliko dana i često stižu na pogrešne adrese

2

DODIJELJENO JOŠ ŠEST STANOVA U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

Osim pripadnika Hrvatske vojske, stanove dobili deficitarni kadrovi

3

VELIKO NEVRIJEME NA SLATINSKOM PODRUČJU

U deset minuta tuča veličine oraha obrala duhan, pšenicu i kukuruz