Regija
“PETICA ZA DVOJE” – 4. FAZA

Za 41 đaka 36 pomoćnika u nastavi
Objavljeno 6. rujna, 2018.
POŽEGA - Grad Požega i ove je godine nositelj projekta "Petica za dvoje" – IV. faza, kojim je osigurano 36 pomoćnika u nastavi za 41 učenika s poteškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Jučer, drugi dan školske godine, pomoćnike je primio gradonačelnik Darko Puljašić.
- U cijeloj ovoj priči najvažnija su djeca i stoga vas molim da oni budu na prvom mjestu. Ovim projektom podignut je standard naših osnovnoškolaca koje vi pokušavate integrirati kako bi što lakše i bolje završili školu i bili pripremljeni za nastavak obrazovanja. Imate moju apsolutnu potporu, a Grad Požega vam je na raspolaganju. Radite bitan posao, ali budite svjesni da vam je netko dao svoje dijete, ono najvrjednije što u životu postoji – rekao je gradonačelnik Puljašić.
Projektom "Petica za dvoje" – IV. faza osigurani su pomoćnici u nastavi za učenike s poteškoćama u tri osnovne škole – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba.
Projekt je pripremio Odjel za europske integracije grada Požege, a odabranim asistentima obratio se pročelnik ureda, dr. sc. Marko Šostar. Među asistentima ima i onih koji su već četvrtu godinu uključeni u ovaj projekt i imaju svoje učenike koje prate u nastavi, što je za te učenike svakako posebna pogodnost. AGM Kruna
Projekt je vrijedan 6,3 milijuna kuna
Projekt “Petica za dvoje” – IV. faza sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. - 2020., a njegova je vrijednost 6,3 milijuna kuna, od čega 507 tisuća kuna sufinancira Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni će pomoćnici završiti edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. Osim osnovne aktivnosti pružanja pomoći učenicima s poteškoćama, izradit će se promotivni materijal i održati različite promotivne aktivnosti.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRANJE ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE GRADSKE UPRAVE

Našice dobile 3,6 milijuna kuna

GRADSKA GLAZBA NAŠICE

Mažoretkinje upisuju nove članice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana