Regija
“PETICA ZA DVOJE” – 4. FAZA

Za 41 đaka 36 pomoćnika u nastavi
Objavljeno 6. rujna, 2018.
POŽEGA - Grad Požega i ove je godine nositelj projekta "Petica za dvoje" – IV. faza, kojim je osigurano 36 pomoćnika u nastavi za 41 učenika s poteškoćama u razvoju za tri gradske osnovne škole. Jučer, drugi dan školske godine, pomoćnike je primio gradonačelnik Darko Puljašić.
- U cijeloj ovoj priči najvažnija su djeca i stoga vas molim da oni budu na prvom mjestu. Ovim projektom podignut je standard naših osnovnoškolaca koje vi pokušavate integrirati kako bi što lakše i bolje završili školu i bili pripremljeni za nastavak obrazovanja. Imate moju apsolutnu potporu, a Grad Požega vam je na raspolaganju. Radite bitan posao, ali budite svjesni da vam je netko dao svoje dijete, ono najvrjednije što u životu postoji – rekao je gradonačelnik Puljašić.
Projektom "Petica za dvoje" – IV. faza osigurani su pomoćnici u nastavi za učenike s poteškoćama u tri osnovne škole – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriše Cesarića. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i unaprijediti kvalitetu njihova školovanje, ali i povećati zapošljivost nezaposlenih osoba.
Projekt je pripremio Odjel za europske integracije grada Požege, a odabranim asistentima obratio se pročelnik ureda, dr. sc. Marko Šostar. Među asistentima ima i onih koji su već četvrtu godinu uključeni u ovaj projekt i imaju svoje učenike koje prate u nastavi, što je za te učenike svakako posebna pogodnost. AGM Kruna
Projekt je vrijedan 6,3 milijuna kuna
Projekt “Petica za dvoje” – IV. faza sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. - 2020., a njegova je vrijednost 6,3 milijuna kuna, od čega 507 tisuća kuna sufinancira Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni će pomoćnici završiti edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. Osim osnovne aktivnosti pružanja pomoći učenicima s poteškoćama, izradit će se promotivni materijal i održati različite promotivne aktivnosti.
Možda ste propustili...

ZAVRŠNI RADOVI NA TVORNICI DOBRE HRANE

Prva tvornica ekstrudirane hrane za ljubimce

POTPISAN SPORAZUM S CENTROM ZA ZAŠTITU POTROŠAČA

Glas potrošača zastupa 23 općine i četiri grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBITNICA ŽUPANIJSKE POVELJE HUMANOSTI

Maja Vujnovac - humanost
stanuje u našem susjedstvu

2

NAKON ENERGETSKE OBNOVE

Vrtiću adaptiraju unutrašnjost i vrt

3

„ZAJEDNO U RATU, ZAJEDNO U MIRU“

Karavana bikera u Đakovu