Regija
POČELA IZGRADNJA SEKUNDARNOG VODOVODA

2,6 milijuna kuna osigurale Hrvatske vode, Općina i Našički vodovod
Objavljeno 6. rujna, 2018.
POGANOVCI

Ovog tjedna počeli su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Poganovcima, koja će biti sastavni dio vodoopskrbnog sustava općine Podgorač. Radovi bi trebali biti gotovi za 30 radnih dana, a nakon toga počinje izgradnja sekundarne vodovodne mreže u Budimcima.


Vrijednost radova u ta dva podgoračka naselja koja još jedino nemaju vodovodnu mrežu je 2,6 milijuna kuna, a sredstva su osigurale Hrvatske vode, Općina Podgorač i komunalno poduzeće Našički vodovod d.o.o., koji je ujedno i investitor. Nakon izgradnje sekundarne vodovodne mreže, komunalno poduzeće počet će izgradnju priključaka za kućanstva.
- Nadamo se da će do kraja 2018. godine u cijelosti biti izgrađeni cjevovodi i da će ispred svake kuće u Poganovcima i Budimcima biti vodovod te će se svako kućanstvo moći priključiti. Priključenje na izgrađeni javni vodovod bit će besplatno, a samo će se Našičkom vodovodu platiti troškovi izvedbe priključnog sata – kaže načelnik općine Podgorač Goran Đanić.
Poganovci i Budimci, ali i ostala naselja na području općine Podgorač, godinama su imali velikih problema u vodoopskrbi, što je posebno bilo izraženo u vrijeme suše kada se stanovništvo opskrbljivalo pitkom vodom iz vatrogasnih cisterni. Općinsko vodstvo prije deset godina pokrenulo je priču o izgradnji javnog vodoopskrbnog sustava.
- Mi ovo radimo desetak godina i nadamo se da ćemo krajem ove godine u cijelosti završiti priču o izgradnji vodoopskrbnog sustava općine Podgorač. Cilj Općine, ali i Osječko–baranjske županije te Republike Hrvatske je da svako kućanstvo ima pitku vodu kao osnovni preduvjet kvalitetnog života. Važno je živjeti, ali je važno i kvalitetno živjeti – izričit je Đanić.
Vodovodna mreža proteklih je godina izgrađena u Ostrošincima, Kršincima, Razbojištu, Podgoraču i Bijeloj Lozi.
Snježana Fridl
Sekundarni vodovod i u Budimcima
Sve predradnje izvršila je Općina, a na projektu je radio Našički vodovod. Predsjednik Uprave Vodovoda Oto Dudjak kaže da su uložena velika sredstva u izgradnju mreže. "Kad smo počeli radove, magistralni cjevovod bio je do Vukojevaca. Na području općine izgrađeno je više od 25 kilometara magistralnog vodovoda, a sada predstoji izgradnja 10,5 kilometra sekundarnog vodovoda. Radi se o 5,2 kilometra na području Poganovaca i oko 5,3 na području Budimaca. Za dva mjeseca završit ćemo ovaj veliki pothvat koji je trajao osam godina", kaže Dudjak.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana