Regija
JELI, PILI I BICIKLIRALI

Svjetske blogere oduševio Papuk
Objavljeno 6. rujna, 2018.

VIROVITICA - Najpoznatiji svjetski blogeri i influenceri u proteklih nekoliko dana otkrivali su ljepote Slavonije, pa tako i Virovitičko-podravske županije te o njima svoju publiku obavještavali preko komunikacijskih kanala i društvenih mreža. Riječ je o putovanju koje organizira Hrvatska turistička zajednica i turističke zajednice istočne Hrvatske, a u kojem blogere žele upoznati s ljepotama Slavonije. U Virovitičko-podravskoj županiji uživali su u ljepotama Parka prirode Papuk, izletištu Jankovac te pogledu na 30-metarski slap Skakavac. Kušali su orahovačka i slatinska vina, biciklirali pet kilometara uz rijeku Dravu u Noskovačkoj Dubravi, kušali domaće specijalitete u Kuriji Janković te obišli i druge lokacije pod zaštitom UNESCO-a. Blogere prate tisuće na društvenim mrežama, a neki od blogera vjernim pratiteljima javljali su se uživo iz Virovitičko-podravske županije. Na svečanoj večeri u Kuriji Janković imali su prilike isprobati neke od domaćih specijaliteta, od krvavica i teletine do bijelih žganaca... Za blogere koji putuju po cijelom svijetu domaćice ovog gastrodogađaja Sanja Mijac i Sanja Sudar pripremile su i poseban ugođaj starog slavonskog stola, ukrašenog bundevama, poljskim cvijećem i drugim detaljima. Blogeri su došli iz cijelog svijeta, Yuya Matsuo iz Japana, Julien Duval iz Hrvatske, Sophia Giesecke iz Njemačke, Sarah-Jane Begonja iz Australije, Arthur Guy iz Francuske i drugi. Posjetili su i Viroviticu, viseći most na križnici i Rupnicu, a zatim se uputili u Požeško-slavonsku županiju, u istraživanje ostatka Slavonije.


– Riječ je o mladim ljudima koji su vrlo istaknuti na svojim mrežama ili blogovima. Radosni smo što grupa od njih 12 pokriva gotovo cijeli svijet: od Australije, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Francuske, Makedonije… Možemo govoriti o višemilijunskom auditoriju kojemu se ponekad obraćaju i sa samog mjesta na kojem se nalaze pa će na taj način područje naše županije približiti svojim vršnjacima, mahom mladim ljudima – kaže Josip Mikolčić, zamjenik direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.
– Slavonija je prekrasna i radujem se otkrivati prirodne ljepote i ljude. Dojmila me se mirnoća Papuka i slap Skakavac - kaže nagrađeni fotograf Julien Duval, koji je od osme godine života Francusku zamijenio Hrvatskom. V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana