Crna kronika
TRAGA SE ZA JOŠ DVOJICOM

Pobjegla su četiri od sedam vozača
Objavljeno 6. rujna, 2018.
SISAK - Na prometnicama Sisačko-moslavačke županije u samo 24 sata zabilježeno je sedam prometnih nesreća, po tri na području Kutine i Novske te jedna na području Siska. U svim nesrećama nastala je samo materijalna šteta. U čak četiri nesreće, dvije na području Novske te u po jednoj na području Kutine i Siska, vozači su pobjegli s mjesta događaja. Dvojica su ubrzo pronađena, dok se za ostalom dvojicom još uvijek traga. Kod jednog vozača na području Novske, koji je napustio mjesto nesreće, utvrđena je alkoholiziranost od 1,79 promila.
Iz policije su apelirali na sudionike prometnih nesreća da ne napuštaju mjesto događaja.
- Kako bi se izbjegle ovakve situacije, predlažemo i apeliramo na sve sudionike u prometu na cesti da u slučaju sudjelovanja u prometnoj nesreći ne napuštaju mjesto događaja ako prethodno nisu, ako je to moguće, uklonili vozila s ceste te popunili i potpisali Europsko izvješće o prometnoj nesreći. Napominjemo da sudionik prometne nesreće mjesto događaja smije napustiti samo privremeno, što znači mora se vratiti na mjesto nesreće. Može otići nakratko samo radi pružanja pomoći osobama ozlijeđenim u nesreći, ako mu je i samom potrebna liječnička pomoć, te radi obavještavanja centra 112, policije ili hitne medicinske pomoći - navodi Natalija Mezak-Dolenčić, glasnogovornica Policijske uprave sisačko-moslavačke.
Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako vozač pobjegne nakon nesreće s poginulim i ozlijeđenim osobama, očekuje ga novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna, određivanje tri negativna boda te mogućnost oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana. Ako se radi o prometnoj nesreći s materijalnom štetom kazna se kreće od 2000 do 5000 kuna, dva negativna boda i oduzimanje vozačke dozvole do šest mjeseci.
Ako vozači ne uklone vozila s kolnika nakon što su sudjelovali u prometnoj nesreći, ako je to moguće učiniti, i ne omoguće nesmetano odvijanje prometa, za to je predviđena novčana kazna od 500 kuna. U slučaju da vozači ne razmijene podatke ili ne popune Europsko izvješće, a svejedno napuste mjesto događaja, zakonom je predviđena novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna te određivanje dva negativna boda.S.Lacić
Možda ste propustili...

TROJICA NAPALA 34-GODIŠNJAKA U BELIŠĆU

Maloljetnik ga udario sjekirom po glavi

NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI U KOZICAMA

U sudaru s autom ozlijeđen motociklist

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana