Mozaik
IGOR DELAČ NASTAVIO SVOJU LJUBAVNU TRILOGIJU

Ljubav je naša vječna i neuništiva inspiracija
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Glavnu žensku ulogu u spotu ima osječka glumica Ivana Soldo Čabraja, koja je pokazala umijeće plesa na šipci

Sjajni osječki pjevač Igor Delač nastavlja nizati vrhunske hitove. Samo što je izišao ‘‘Budan‘‘ i osvojio sve hrvatske glazbene ljestvice, već je objavio i novi sjajni uradak. Riječ je o pjesmi ‘‘Ljubav‘‘, koju je premijerno izveo na Aurea festu pop glazbe u Požegi. Istodobno je na CMC TV-u premijerno prikazan i atraktivan spot koji je izazvao veliki interes medija i prije njegova prikazivanja.

 


Pjesmu potpisuje autorsko-producentski tim ‘‘Hit Factory‘‘, Miroslav i Ivan Zečić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Ivan Zečić. Za Igora su stvorili još jednu modernu pjesmu zarazne melodije, a na Aurea festu u Požegi, oduševljena publika dala je Igoru razlog za veselje i visoka očekivanja.
- Nakon takve reakcije publike, uvjeren sam da će pjesma ‘‘Ljubav‘‘ osvojiti srca slušatelja jednako brzo kao i ‘‘Budan‘‘, koja već skoro šest mjeseci drži mjesto na nacionalnoj TOP ljestvici HR Top 40. Za taj uspjeh od srca zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima. Također zahvaljujem diskografu Croatia records te autorima i producentskom timu ‘‘Hit Factory‘‘ na podršci koju mi pružaju. Takav timski rad, pozitiva i zajedništvo rijetko se viđaju, a atmosferu unutar kolektiva često možemo usporediti s euforijom među Vatrenima. Uistinu uživamo u stvaranju pjesama, a vjerujemo da publika upravo to i prepoznaje – rekao je Igor Delač. Spot za pjesmu ‘‘Ljubav‘‘ sniman je na više lokacija u Osijeku te jednim dijelom predstavlja hommage Igorovim domaćim glazbenim uzorima, a to su Dado Topić, Kićo Slabinac, Dino Dvornik i nedavno preminuli Oliver Dragojević. Spot je režirala Nevena Vukes ex Ristić, koja je bila potpisnik i spota za pjesmu ‘‘Budan‘‘, a glavnu žensku ulogu ponovo ima osječka glumica Ivana Soldo Čabraja, koja je ovaj put pokazala svoje umijeće plesa na šipci.
- Pitanje o glazbenim uzorima ponavlja se u svakom razgovoru s radijskim i TV voditeljima, a odgovor je uvijek isti: moji osječani Kićo i Dado, legendarni Dino Dvornik i najveći od svih, Oliver. Iz tog smo razloga vizualni identitet spota, preko određenih kadrova, odlučili posvetiti njima. Ove godine je deseta godišnjica smrti Dina Dvornika, a njegove pjesme s iznimnom energijom i emocijom obvezno izvodim na svakom nastupu. Oliverove pjesme oduvijek su moja velika inspiracija, ali i još veći izazov, jer je njegovu emociju gotovo nemoguće dočarati onako kako je on to činio. Nakon što je Oliver nažalost preminuo, na tren smo odustali od te ideje jer smo smatrali da bi se to moglo protumačiti na drugačiji način. Na naše iznenađenje, tada se dogodilo nešto čudesno što nas je uvjerilo da je ideja ipak ispravna. Naime, nakon Oliverova sprovoda, na televiziji sam čuo Giulianovu izjavu, koji je tom prilikom otkrio da je Oliverova omiljena uzrečica bila - To je ljubav. Upravo tim riječima završava moj prethodni singl ‘‘Budan‘‘ te najavljuje pjesmu ‘‘Ljubav‘‘. Autori su ih napisali prije gotovo godinu dana, spontano i potpuno nesvjesno, kao da je sudbina htjela da na taj način odamo počast Oliveru Dragojeviću te da tu njegovu omiljenu uzrečicu trajno zabilježimo – nastavlja Delač. Pjesma "Ljubav" predstavlja drugi dio Igorove ‘‘Trilogije o ljubavi‘‘, koju čine tri pjesme povezane pričom, tekstom i glazbom. Sam kraj pjesme ‘‘Budan‘‘ ujedno otkriva i početak pjesme ‘‘Ljubav‘‘. Na isti način kraj pjesme ‘‘Ljubav‘‘ otkriva početak pjesme ‘‘Istina u tami‘‘, čija se objava očekuje krajem godine.
- Ljubav je vječna inspiracija i nepresušna tema većine pjesama pa tako i mojih. Gdje ima ljubavi uvijek ima i malo ljubomore i od toga je teško pobjeći. Iz tog razloga ljubav ponekad boli. No, možete li zamisliti svijet bez ljubavi? Ja ne mogu i uvijek su mi na pameti Beatlesi i njihova ‘‘All you need is love‘‘. Ljubav je sila koja pokreće svijet. Radijsku premijeru pjesme ‘‘Ljubav‘‘ odlučili smo napraviti na specifičan način te smo za to odabrali petnaest županijskih i gradskih radio postaja. Te postaje nekoliko dana imale su eksluzivitet u emitiranju pjesme. Na taj način htjeli smo pokloniti pažnju i dati na značaju lokalnim postajama – zaključio je Delač.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ” U PULI

Moramo se boriti protiv mržnje i isključivosti te imati snage biti ljudi

2

FANTASTIČNA KONCERTNA SEZONA U MAĐARSKOJ

Nastupit će Zaz, Iggy Pop, Roisin Murphy, Morcheeba...

3

25. SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVIO PROGRAM

Za Srce Sarajeva natjecat će se 53 filma, od toga dva hrvatska dokumentarca