Mozaik
DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDANA MALE GOSPE ZAŠTITNICE KUTJEVA

Građanima na poklon predstave, priredbe, utakmica i koncert Ivana Zaka
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Cijelog ovog tjedna Grad Kutjevo obilježava svoj Dan grada i građanima poklanja nekoliko kazališnih predstava, priredbi i glazbenih večeri, stand up komediju, nogometnu utakmicu i u subotu navečer, kao finale svega, koncert Ivana Zaka. Grad Kutjevo obilježava i blagdan Male Gospe, zaštitnice grada Kutjeva svečanim misama u petak i subotu.
- Mi smo još mlado rukovodstvo u gradu koje nema puno iskustva, ali jedinstveni smo u želji da našim građanima tijekom cijelog tjedna priredimo i dostojno svi zajedno proslavimo Dan grada. Ove smo godine pokušali organizirati program za sve generacije i sve naše sugrađane, program tijekom cijelog tjedna, najavio je gradonačelnik Josip Budimir.
Za četvrtak, 6. rujna, u kinodvorani na programu je kazališna predstava za odrasle „I živjele su sretno“ u izvedbi Scene Gorica. Ova komična kabaret predstava prikazat će nam kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara. Na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu se nalaze još Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže, s kojom se zabunom oženio Sirenin princ... Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini.
- Petak, 7. rujna, ujedno je i službeni dan obilježavanja Dana grada Kutjevo koji započinje u 10 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, nastavlja se svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Kutjeva u kinodvorani prigodnim domjenkom u restoranu Vinogradarstva Kutjeva d.d. Predstavit će se sve što je napravljeno u protekloj godini i iznijeti planove za sljedeće razdoblje – istaknuo je gradonačelnik Budimir.
Navečer, od 18.30, nakon dolaska velikog broja hodočasnika do Župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije slijedi procesija i sveta misa.
U subotu, 8. rujna, na sam blagdan Male Gospe, od 11 sati održava se sveta misa koju će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Subotnje poslijepodne rezervirano je za sport, a na sportsko-rekreacijskom centru, održat će se redovno 3. kolo MŽNL-a, u kojemu se sastaje, trenutno vodeće, NK Kutjevo s NK-om Našice.
Navečer, također na prostoru SRC-a Kutjevo, posebna poslastica za sve one koji vole zabavnu glazbu, koncert Ivana Zaka od 20 sati. Sve priredbe i predstave, kao i koncert za sve su posjetitelje besplatne. AGM Kruna
Za četvrtak, 6. rujna na programu je kazališna predstava za odrasle "I živjele su sretno"
Možda ste propustili...

HEADLINERI CMC FESTIVALA U SLAVONSKOM BRODU

Prljavo kazalište na Slavonija festu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana