Mozaik
DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDANA MALE GOSPE ZAŠTITNICE KUTJEVA

Građanima na poklon predstave, priredbe, utakmica i koncert Ivana Zaka
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Cijelog ovog tjedna Grad Kutjevo obilježava svoj Dan grada i građanima poklanja nekoliko kazališnih predstava, priredbi i glazbenih večeri, stand up komediju, nogometnu utakmicu i u subotu navečer, kao finale svega, koncert Ivana Zaka. Grad Kutjevo obilježava i blagdan Male Gospe, zaštitnice grada Kutjeva svečanim misama u petak i subotu.
- Mi smo još mlado rukovodstvo u gradu koje nema puno iskustva, ali jedinstveni smo u želji da našim građanima tijekom cijelog tjedna priredimo i dostojno svi zajedno proslavimo Dan grada. Ove smo godine pokušali organizirati program za sve generacije i sve naše sugrađane, program tijekom cijelog tjedna, najavio je gradonačelnik Josip Budimir.
Za četvrtak, 6. rujna, u kinodvorani na programu je kazališna predstava za odrasle „I živjele su sretno“ u izvedbi Scene Gorica. Ova komična kabaret predstava prikazat će nam kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara. Na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu se nalaze još Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže, s kojom se zabunom oženio Sirenin princ... Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini.
- Petak, 7. rujna, ujedno je i službeni dan obilježavanja Dana grada Kutjevo koji započinje u 10 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, nastavlja se svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Kutjeva u kinodvorani prigodnim domjenkom u restoranu Vinogradarstva Kutjeva d.d. Predstavit će se sve što je napravljeno u protekloj godini i iznijeti planove za sljedeće razdoblje – istaknuo je gradonačelnik Budimir.
Navečer, od 18.30, nakon dolaska velikog broja hodočasnika do Župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije slijedi procesija i sveta misa.
U subotu, 8. rujna, na sam blagdan Male Gospe, od 11 sati održava se sveta misa koju će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. Subotnje poslijepodne rezervirano je za sport, a na sportsko-rekreacijskom centru, održat će se redovno 3. kolo MŽNL-a, u kojemu se sastaje, trenutno vodeće, NK Kutjevo s NK-om Našice.
Navečer, također na prostoru SRC-a Kutjevo, posebna poslastica za sve one koji vole zabavnu glazbu, koncert Ivana Zaka od 20 sati. Sve priredbe i predstave, kao i koncert za sve su posjetitelje besplatne. AGM Kruna
Za četvrtak, 6. rujna na programu je kazališna predstava za odrasle "I živjele su sretno"
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN BOGAT PROGRAM OBLJETNIČKE MANIFESTACIJE

“Lisinski pleše pod maskama”

OD 2. OŽUJKA NOVA SEZONA SHOWA

Tko su parovi i žiri u "Zvijezde pjevaju"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLAZBENI VELIKAN U PROJEKTU ĐAKOVČANA

Stjepan Jimmy Stanić
pjeva đakovački “Fajront’’

2

ADRIJANA BAKOVIĆ

Mlada Osječanka ušla na HR Top 40

3

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DISCIPLINI FRIZERSTVO

Pobijedila đakovačka učenica