Kultura
20. IZDANJE VUKOVARSKOG FESTIVALA KOMORNE GLAZBE

I ove godine nastupa Zagrebačka filharmonija
Objavljeno 6. rujna, 2018.
U rujnu 2018. obilježava se 20 godina Vukovarskog festivala komorne glazbe. Tijekom tri večeri festivala, nastupit će velikani hrvatske glazbene scene, a otvorenje je najavljeno za subotu, 8. rujna, podizanjem festivalske zastave u perivoju dvorca Eltz Gradskog muzeja Vukovar u 19 sati. Prvi će koncert, pola sata kasnije, održati Valentina Fijačko-Kobić (sopran), Tomislav Mužek (tenor) i Vlasta Gyura Pičan (klavir) u Hrvatskom domu Vukovar.
I ove će godine tradicionalno nastupiti Zagrebačka filharmonija. Njihov je koncert zakazan 18. rujna s početkom u 19.30, s tim da će, pod ravnanjem dirigenta Davida Danzmayra, nastupiti u perivoju dvorca Eltz. Treću večer festivala, 20. rujna u 19 sati, u crkvi sv. Filipa i Jakova nastupit će violinist Orest Shourgot.
Ovogodišnje jubilarno izdanje Vukovarskog festivala komorne glazbe, održava se pod nazivom 'Vukovar pod zvijezdama'. Cijena ulaznica za jedan koncert iznosi 50 kuna, a paket za sva tri je 100 kuna.
Tradicija ovoga festivala seže do 1998. godine kada su, u okviru sastanka Paneuropske unije, održane glazbene večeri, koje su prerasle u Vukovarski festival komorne glazbe. Festivalske se večeri održavaju u prostorima Gradskog muzeja, Hrvatskog doma te crkve sv. Filipa i Jakova, a na njima nastupaju vrsni komorni umjetnici i ansambli iz Hrvatske te inozemstva.
Utemeljitelji festivala su Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska Paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, a za organizaciju su zaduženi Gradski muzej i Hrvatski dom Vukovar.
Pokrovitelj ovogodišnjeg izdanja je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. D.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana