Dome slatki dome
DEKORATIVNI MATERIJAL

Elegancija staklenog namještaja
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Održavanje staklenog namještaja je jednostavno, a vizualni efekti jedinstveni

Usprkos svojoj rasprostranjenosti u upotrebi, staklo u interijeru češće se koristi kao dekorativni materijal, nego u funkciji samog namještaja. Razlog tome su predrasude o lomljivosti i težem održavanju ovakvih komada namještaja. Kako bi se povećala čvrstoća stakla, pa i sigurnost, namještaj se izvodi od kaljenog stakla. Nakon postupka kaljenja, staklo ima povećanu čvrstoću na udar i savijanje, a prilikom loma raspada se u sitne dijelove.


Odlika stakla je transparentnost pa ju, kada govorimo o uređenju doma, treba maksimalno i iskoristiti. U velikim će prostorima stakleni namještaj uvesti eleganciju i profinjenost, dok će u malima vizualno povećati prostor, jer će biti nenametljiv.

Izražajne stolice

Gotovo da nema prostora u kojemu komad staklenog namještaja neće privući pažnju. Stakleni blagovaonski ili klupski stolić svojom će neutralnošću istaknuti okolne elemente. Stoga je poželjno postaviti izražajne stolice ili foteljicu u boji pokraj takvog stola. Bez obzira na dizajn odabranih elemenata, staklo će svojim sjajem unijeti osjećaj finoće, jednostavnosti i ugode.
Staklena komoda element je namještaja koji će dominirati, usprkos svojoj jednostavnosti. Kontrast čvrstog zida i dekorativnog elemenata u odnosu prema prozračnom staklu stvorit će snažan vizualan dojam. Poželjno je uvesti element rasvjete na takav element. To može biti stolna lampa ili skrivena LED rasvjeta. Stakleni namještaj nema izražaj u mračnom prostoru pa će efekt svjetla još pojačati odlike stakla.
Vizualna ušteda prostora

Samostojeći stakleni poličar preporuča se smjestiti u veliki prostor. Usprkos svojoj transparentnosti, taj element vizualno dominira prostorom. Potrebno ga je vrlo pažljivo ispuniti dekorativnim elementima jer se vrlo lako može stvoriti neuredan dojam. Police trebju biti poluprazne, kako bi svaki detalj došao do izražaja, a sve činilo skladnu cjelinu. Kako je u trendu kombiniranje materijala i stilova, uvedite stakleni noćni ormarić u spavaću sobu. To je element namještaja koji svojom diskretnom pozicijom nije izložen oštećivanju pa ga mogu koristiti i oni koji nisu poklonici stakla kao materijala.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Nenametljiv, elegantan
Stakleni radni stol element je namještaja koji će se idealno uklopiti u vaš dnevni boravak. Vizualno nenametljiv, elegantan i funkcionalan, pristajat će jednako svim stilovima uređenja. Često je radni prostor nužna potreba pa je staklo idealan materijal za vizualnu uštedu prostora. Staklo iskoristite za dekoriranje zidova. Blještavilo staklenog panela efekt je koji ćete teško postići s bilo kojim drugim materijalom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike