Tehno
MULTIMEDIJA 4K LED TV

Hollywood u vašem domu
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Kvaliteta slike podignuta je na novu razinu zahvaljujući 4K HDR panelima, snažnijoj obradi slike i unaprijeđenom pozadinskom zatamnjenju

Panasonicova linija 4K OLED i LED TV-a za 2018. godinu odlikuje se poboljšanim performansama i fantastičnim dizajnom. Iznimno tanki, obloženi staklom i prekrasni iz svakog kuta gledanja, Panasonicovi novi flagship modeli LED TV-a FX870 i FX740 posjeduju sjajni "Art & Interior" okvir te se nastavljaju na dizajn dva nedavno predstavljena OLED modela FZ950 i FZ800. Ponudu zaokružuju dvije dodatne serije - FX600 i FX700 - koje čine elegantni tanki modeli koji su također izrađeni od vrhunskih materijala i koji se također odlikuju izraženom estetskom dimenzijom.


Panasonic je time zaokružio svoju ponudu televizora za sve klase kupaca – od onih koji žele vrhunsku 4K sliku po zaista povoljnoj cijeni pa do onih koji su za najbolji audio i videodoživljaj spremni investirati u top of the line LED modele ili čak u neki od vrhunskih OLED uređaja.
Kvaliteta slike podignuta je na novu razinu zahvaljujući 4K HDR panelima, snažnijoj obradi slike i unaprijeđenom pozadinskom zatamnjenju. Svi LED zasloni za 2018. godinu podržavaju HDR (High Dynamic Range) za detaljniju i nijansiraniju reprodukciju slike. Također, svi modeli imaju i Multi-HDR podršku, uključujući HDR10, HLG i novi HDR10+ – tehnologiju dinamičnih metapodataka.
Ponuda 4K LED TV-a sastoji se od četiri razreda, a predvodi je 75-inčni flagship model FX780. Ostali modeli, čija veličina zaslona ne prelazi 65 inča, jesu high-end FX740, uređaj iz srednje klase FX700 te izuzetno povoljan i popularan 4K model iz ulaznog segmenta FX600.
Panasonicovi LED zasloni isporučuju vrhunsku 4K sliku zahvaljujući poboljšanom kontrastu i najširoj skali boja koju je moguće pronaći na LED zaslonima. Na svim modelima poboljšana je i kvaliteta 4K HDR-a preko unaprjeđenja naprednih načina obrade slike..Na konkretnim modelima to se odnosi na Digitally Enhanced Local Dimming tehnologiju LED pozadinskog osvjetljenja koja kombinacijom kontroliranog pozadinskog osvjetljenja i kontroliranom obradom signala detaljno podešava svjetlinu stotinu različitih dijelova zaslona.M.R.
Najfiniji kontrasti
Maksimalna razina svjetline na svim je modelima podignuta za 20 posto, a konačan rezultat toga je najfiniji prikaz kontrasta koji ste mogli doživjeti na LED zaslonima. Osim toga, procesor čija skala boja pokriva tzv. Wide Colour Spectrum zaslužan je za iznimnu reprodukciju boja. Panasonicovi LED zasloni tako su u mogućnosti reproducirati i najsitnije razlike u tamnim dijelovima kadra, što prikazu daje dodatnu dubinu i pojačava njegov trodimenzionalni karakter
Možda ste propustili...