Dome slatki dome
ULAZ U STAN

Pedsoblje za toplu dobrodošlicu
Objavljeno 6. rujna, 2018.
Vrlo je često ulaz u stan ili kuću zanemaren prilikom dekoriranja, iako je vrlo bitan. Naime, gost će prvi dojam o našem domu steći upravo na osnovi predsoblja. Vrlo je bitno ulaz napraviti toplim, dobrodošlim, urednim, a to nekad nije lako postići.
Većina se dizajnera slaže s jednim, izbjegnite čisto bijele zidove na ulazu. Više je razloga. Jedan je što se bijeli zid lako zaprlja, za razliku od zida u boji ili s tapetom. Tapetama akcentirajte jedan zid ili dio zida. Ako se odlučite za neutralnu boju zidova, upotrijebite tepih u boji ili namještaj u boji da oživite prostor.
Hodnici su vrlo često bez dnevnog svjetla. Zbog toga je važna pravilna rasvjeta. Bila ona akcentna ili centralna ili kombinacija obje. Rasvjetom izdvojite bitne elemente svoga ulaza. Zid hodnika iskoristite kao mjesto za obiteljsku galeriju. Prije nego što išta objesite na zid, isplanirajte poziciju okvira. Listove papira rasporedite na zid, pomičite ih dok ne budete bili zadovoljni izgledom. U hodnik obvezno postavite klupu, fotelju ili stolicu.
Izbjegnite namještaj s blijedim i neprimjetnim uzorcima. Stolica ili fotelja mora ostaviti dojam. Na klupi upotrijebite jastuke u boji. Nemojte se ograničiti na jedan ili dva jastuka, upotrijebite pet ili šest jastuka različitih dezena koje povezuje osnovna boja.J.Kn.
Najčitanije iz rubrike