Sport
OSIJEK II

Prva pobjeda u Drugoj ligi začinjena sjajnim Kukićevim obranama
Objavljeno 5. rujna, 2018.

Druga momčad Osijeka nije dugo čekala na prvu drugoligašku pobjedu. Nakon startnog remija u Šibeniku, mladi sastav Dine Skendera odmah je prvu domaću utakmicu iskoristio kako bi došao do tri boda. Bila je to čudna utakmica s dva posve različita poluvremena.


U prvom dijelu Osječani su pritiskali, stvarili i promašivali prilike, a goste iz Sesveta gledali su uglavnom u defenzivnom gardu. Vrlo su rijetko dolazili pred vrata Osijeka, ali su u jednom od dva navrata kada su stigli do njih, natjerali vratara Osijeka Luku Kukića na prvu od četiri velike intervencije. S druge strane, bijelo-plavi su imali bar sedam-osam situacija iz kojih su mogli zabiti, prednjačio je odlučni Josip Špoljarić koji je pucao iz svih pozicija, ali nepreciznost i raspoloženi vratar gostiju Sušak ostavili su do odmora mrežu Sesvećana netaknutom. No, dojam koji je ostavila osječka momčad bio je posve dobar.
- Puno je toga novog za nas bilo na toj utakmici. Prvo teren koji je vrlo ‘brz‘, a mi nismo naviknuti na takvo nešto, pa kompletno okruženje stadiona u Gradskom vrtu, a naravno i publika. Ovim putem želio bih zahvaliti Kohorti i svim gledateljima na podršci jer takve stvari puno znače našim mladim igračima. Prvih sat vremena bili smo vrlo dobri. Napadali smo, kombinirali, ali nedostajao nam je pogodak u prvom dijelu susreta - priča Dino Skender, trener druge momčadi Osijeka.
Došli su Osječani do njega u 56. minuti nakon odličnog poteza Špoljarića koji se izvrsno snašao u teškoj situaciji na rubu kaznenog prostora, uputio vrlo neugodan udarac u donji lijevi kut koji vratar Sušak nije uspio ukrotiti, a odbijanac je Daku vrlo spretno iz zahtjevne pozicije, manirom pravog strijelca, spremio u mrežu. No, umjesto da su "dobili krila", Osječane je dolazak u vodstvo zapravo zakočio. Od tog trenutka na terenu se sve okrenulo za 180 stupnjeva. Gosti su krenuli po izjednačenje, a Osječane je obuzeo nekakav grč i počeli su upadati u brojne, ni sa čim izazvane pogreške. To je bila cijena neiskustva, ali i velike želje za prvom drugoligaškom pobjedom.
- Taj pritisak pod kojim smo se našli nakon vodstva također je bio novost za nas i baš zato je dobro što igramo u ovoj konkurenciji. Uvukao se neki strah u momčad, počeli smo griješiti, pokušavao sam zamjenama "začepiti" sve te rupe, svega je bilo u tih posljednjih pola sata, ali izdržali smo. Najviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Luki Kukiću koji je imao nekoliko vrhunskih intervencija - objektivno će Skender.
I doista, da na vratima nije bilo Kukića, tko zna kako bi taj susret završio. U tih posljednjih pola sata zaustavio je tri iznimno teška udarca čime je suigračima dao značajan impuls da izdrže nalete gostiju. I uspjeli su. Led je probijen, prva pobjeda je u džepu, pa će valjda u utakmicama koje dolaze biti lakše. Ono što je još važnije, u toj momčadi definitivno ima materijala za Zorana Zekića. Samo te igrače treba strpljivo i pametno razvijati. D.Keler
Možda ste propustili...