Sport
NEŠTO JE TRULO U DRŽAVI DANSKOJ

Nogometaši bojkotiraju, Danci pozvali futsal-igrače
Objavljeno 5. rujna, 2018.
U nogometnoj reprezentaciji Danske došlo je do totalnog raspada sistema. Rat između Danskog nogometnog saveza (DBU) i Sindikata nogometaša izbio je oko marketinških prava, pa zbog toga reprezentativci odbijaju igrati za nacionalnu vrstu. I zato je ovih dana situacija bizarna i za uređenu Dansku nezamisliva. Reprezentativci odbijaju igrati, a pred Danskom su dvije utakmice, u srijedu prijateljska sa Slovačkom, potom i susret Lige nacija s Walesom. S obzirom na bojkot reprezentativaca, Savezu je sinula "genijalna" ideja pa je u pomoć pozvao mlade nogometaše i igrače - futsala. Navodno su neki igrači futsala dobili pozive za susret sa Slovacima i Velšanima. Izbornik Aage Hareide neće voditi reprezentaciju, DBU to ne želi s obzirom na to da se radi o igračima koje je on izabrao.
- Mi smo htjeli nastaviti pregovarati, no Savez je rekao da ne želi. Htjeli smo prolongirati konačni dogovor, kako bismo dalje pregovarali o uvjetima, ali Savez nas je odbio. Nije u pitanju novac, nego naša prava - poručio je danski reprezentativac Christian Eriksen.
Danske novine prenose da bi u slučaju nepostizanja dogovora posljedice mogle biti katastrofalne za reprezentaciju. UEFA bi mogla sankcionirati Dance i izbaciti ih iz svih natjecanja najmanje na godinu dana. A jesu li Savez i igrači uspjeli pronaći zajednički jezik, vidjet će se u srijedu, kada Danska gostuje u Slovačkoj. Jučer nije izgledalo optimistično, u avionu koji je iz Kopenhagena poletio u Trnavu nije bilo ni jednog reprezentativca, samo danski novinari. I. Li.
Najčitanije iz rubrike