Novosti
USKOK PONOVNO O AFERI HOTMAIL

Odbačeni prigovori Živog zida i SH-a
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Kolegij Uskoka odbacio je kao neosnovane prigovore Živog zida i Slobodne Hrvatske protiv rješenja iz lipnja kojim su odbačene kaznene prijave protiv premijera Andreja Plenkovića, bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, bivšeg Vladina izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka te ministra financija Zdravka Marića u aferi Hotmail.
"Kolegij Uskoka je u povodu prigovora koje su podnositelji prijava podnijeli protiv rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio odluku da su podneseni prigovori neosnovani. Naime, nakon provedene rasprave Kolegij Ureda je utvrdio da su izvidima u ovom predmetu cjelovito obuhvaćeni svi segmenti prijavljenih događaja te je rješenjem o odbačaju ispravno utvrđen izostanak obilježja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti pa stoga navodi prigovora, kao i njima priložena dokumentacija, ni na jedan način ne dovode u pitanje osnovanost pobijanog rješenja o odbačaju. Protiv odluke Kolegija Uskoka podnositelji prijave imaju pravo prigovora Odjelu za unutarnji nadzor Državnog odvjetništva RH", objavilo je Državno odvjetništvo.
Riječ je o prijavama koje su Živi zid i Slobodna Hrvatska podnijeli zbog sumnje na trgovinu utjecajem i zloporabe povlaštenih informacija, a Uskok je utvrdio da "nisu ostvarena obilježja prijavljenih kaznenih djela". H
Možda ste propustili...

5,5 MILIJUNA KUNA I 6000 KUNA MJESEČNE RENTE

Frane Lučić sklopio nagodbu s državom

MINISTAR GOSPODARSTVA NA KONFERENCIJI "INVESTCRO":

Želimo investicije koje stvaraju dodanu vrijednost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana