Novosti
STATUTARNA KOMISIJA SDP-A O ŽALBI SUSPENDIRANIH ČLANOVA

Grbin: Odluka ništa ne znači, SDP ne funkcionira dobro
Objavljeno 4. rujna, 2018.
U utorak navečer održana je sjednica Statutarne komisije SDP-a na kojoj se odlučivalo o žalbi četiriju suspendiranih članova predsjedništva stranke Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, ali do zaključenja ovog broja Glasa Slavonije odluka nije objavljena.
Podsjetimo, vođama pobune protiv predsjednika stranke Glavni odbor SDP-a je sredinom srpnja izrekao stegovnu mjeru privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, na što su se oni žalili. Dan uoči sjednice Hrvoje Nekić dao je ostavku na članstvo u Statutarnoj komisiji rekavši kako to čini zbog pritisaka pojedinaca iz stranačkog vodstva koji "traže, čak i zahtijevaju, da glasa za potvrđivanje suspenzija".
Problem sa Statutarnom komisijom je što je ona prije izmjene Statuta na konvenciji stranke u ožujku ove godine imala devet članova, a na konvenciji je proširena na 15 članova. No od izmjene Statuta Glavni odbor SDP-a nije izabrao šest novih članova.
Grbin je u utorak za N1 izjavio kako odluka Komisije za njega neće promijeniti ništa, jer će i dalje biti zastupnik te će i dalje govoriti o problemima. Komentirao je i Nekićevu ostavku: "Predsjednik stranke trebao je uzeti telefon i pitati ga za razloge ostavke. Zbog čega on nije uzeo telefon i zbog čega kategorično tvrdi da nije bilo pritisaka, pitajte gospodina Bernardića. SDP ne funkcionira dobro, a posljedica je da nitko od nas koji smo eksponirani u SDP-u ne može obavljati svoj posao onako kako bi ga radio da je stanje u SDP-u dobro." D.Pav./H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana