Regija
AKCIJA TURISTIČKE ZAJDNICE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Srijemski doručak serviran u Šibeniku
Objavljeno 4. rujna, 2018.
VUKOVAR - Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije u duhu srijemske i slavonske gostoljubivosti organizirala je u srcu Šibenika "Srijemski doručak". Čvarci i kulen umjesto engleske kobasice s grahom, švargl umjesto crnog pudinga, makovnjača umjesto muffina? "Srijemski doručak inicijativa je da hrvatski proizvodi s istoka Hrvatske postanu sastavni dio svakodnevne ponude, osobito malih i butik-hotela kojima je u fokusu eno-gastronomija i vrhunski gurmanski doživljaj. Tako gosti šire vidike i upoznaju tradicijsku gastronomiju cijele Hrvatske, a hoteli imaju dodanu vrijednost i vrhunske proizvode“, rekla je direktorica TZ-a VSŽ Rujana Bušić Srpak, dodajući kako King Krešimir nije slučajno odabran za serviranje prvog Srijemskog doručka na obali.
Za ovu prigodu vrhunske delicije stigle su s lokalnih OPG-ova i iz iločkog hotela Dunav, vlasnika Michelinove preporuke. Uz Acin salaš u Tordincima, restoran Aquarius u Bošnjacima, Iločke podrume u Iloku, Izletište Gondola u Sotinu i Villu Lenije u Vinkovcima, hotel Dunav nositelj je oznake Okusi Srijema i Slavonije, a o kakvim je bakanalijama riječ najbolje je provjeriti od 1. do 7. listopada u vrijeme manifestacije Tjedan okusa jeseni.
"Naša županija poznata je po atraktivnim manifestacijama tijekom cijele godine. Ako niste stigli na Iločku berbu grožđa krajem kolovoza, sljedeća prilika su Vinkovačke jeseni. Obala uz Dunav od Vukovara do Iloka promenada je dvoraca, muzeja, arhitektonskih cjelina, arheologije, prirodne baštine, a to potvrđuje i titula EDEN (Europska destinacija izvrsnosti), koju je destinacija Vukovar - Vučedol - Ilok dobila 2017. i 2018.“, istaknula je Rujana Bušić Srpak. D.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana