Regija
"KAKO SU RADILI NAŠI STARI“

Udruga Vila Velebita Slatina pripremila lički doručak
Objavljeno 5. rujna, 2018.
SLATINA - Udruga Ličana Vila Velebita Slatina sudjelovala je u obilježavanju Dana grada, pa je u okviru sajma ‘‘Kako su radili naši stari‘‘ pripremila manifestaciju Gastro-Lika. Ove su godine predstavili lički doručak - sir škripavac, tvrde ličke sireve i sir basu, koje su nabavili u OPG-u Runolist u Otočcu, iz tog grada nabavili su i pršut, lički crveni i bijeli krumpir stigao im je iz Lovinca pa su imali krumpirske pole pečene sa slaninom, i kravlji sir s vrhnjem te ličke uštipke.
Udruga je zadnjih godinu dana angažirana na realizaciji gradnje ličke kuće. Prema riječima predsjednika Željka Šnjarića, vjeruju da će dobiti objekt Hrvatskih šuma koji bi obnovili, dio sredstava bile bi donacije, a namjeravaju dobiti i dio iz fondova EU preko projekta koji će pripremiti Razvojna agencija Vidra.
– Donji dio bio bi u kamenu, a gornji od drveta. U suradnji s Muzejom i stručnjacima, u donjem dijelu napravili bismo ognjište, medijsku dvoranu te čajnu kuhinju i sanitarne prostorije. U gornjem dijelu bila bi tri ureda, kaže Šnjarić. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROIZVODNJA JAJA IZ SLOBODNOG UZGOJA

Najistočnija županija proizvodit će oko tri milijuna jaja godišnje

2

JOŠ TRAJE POVRAT KONFISCIRANE IMOVINE

Tražen je povrat kazališne zgrade i - crkve na Meraji

3

U PETAK POČINJE FESTIVAL GLAZBE, RUHA I HRANE

Neki novi klinci i Hanka Paldum na Festivalu Tarda