Regija
MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA

Besplatne edukacije o korištenju fondova EU
Objavljeno 5. rujna, 2018.
POŽEGA - Besplatne edukacije o EU fondovima održane su u punoj dvorani Županijske komore, a namijenjene su, osim lokalnim zajednicama i lokanoj samoupravi, malim i srednjim poduzetnicima i građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova. Manifestaciju je otvorio Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU.
- Ministarstvo regionalnog razvoja u suradnji s ostalim ministarstvima koja provode EU fondove prezentirat će sve što je dosada napravljeno i najaviti natječaje koji slijede. Dobre su vijesti da ćemo potvrditi sve ono što govorimo kroz primjer dobre realizacije programa EU u Požeško-slavonskoj županiji. Jedinice lokalne samouprave, bolnice, škole i poduzetnici dobro koriste fondove, a županija trenutno ima ugovoreno više od milijardu kuna, nepovratnih sredstava na koje se nadodaju i 20 posto vlastitih sredstava korisnika. Otvoren je novi natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada, a županija ima već pripremljenih projekata za više od sto milijuna kuna. Veseli nas da smo prije tri godine ušavši u ovu financijsku perspektivu, s nekih skromnih postotaka danas došli na 1,3 milijarde kuna. Tu su još i ove velike aglomeracije koje u velikim iznosima donose nove projekte - rekao je Huška.
- Ministarstvo prati naše projekte koji su danas više od milijardu kuna nepovratnih sredstava. Kroz projekte podižemo životni standard. Realizacijom tih projekata šaljemo poruku da se u Slavoniji može živjeti. Do kraja godine kreće u realizaciju projekt gradnje dnevne bolnice i projekt energetske učinkovitosti cijele bolnice, to su projekti vrijedni 57 milijuna kuna. Kreće i nastavak gradnje Akumulacije Šumetlica vrijedan 90 milijuna kuna i radovi na nekoliko stotina milijuna vrijednim projektima Aglomeracija – istaknuo je župan Alojz Tomašević.
U panel-diskusiji svoja iskustva iznijeli su poduzetnici koji su koristili sredstva EU fondova. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana