Regija
DANI OTVORENIH VRATA TZ-A VINKOVCI

Virtualni arhiv Jeseni
Objavljeno 5. rujna, 2018.
VINKOVCI - U tijeku su Dani otvorenih vrata vinkovačke Turističke zajednice, a prvog dana održano je predavanje o tome gdje pronaći suvenir u Vinkovcima te je organizirana turistička šetnja gradom.
Drugi je dan donio zanimljiva predavanja, a moglo se zaviriti i u arhivu Turističke zajednice. Danas će se (srijeda, 5. rujna) u 20 sati u velikoj gradskoj vijećnici predstaviti topoteka ‘‘Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu". Riječ je o projektu udruge Vinkovački šokački rodovi, gradske Turističke zajednice i udruženja ICARUS Hrvatska, koje je realizirano uz potporu Grada Vinkovaca. Kroz ovu topoteku želja je sačuvati od zaborava mnogobrojne dopise, fotografije i druge zapise, učiniti ih dostupnima javnosti, ali i povezati ljude upravo kroz najveću folklornu manifestaciju Hrvatske – Vinkovačke jeseni.
Širenjem priče o topoteci promoviraju se Vinkovci i njegova baština stoga Turistička zajednica poziva građane da se pridruže projektu i u četvrtak, 6. rujna, od 9 do 11 sati, u turističkom uredu, kada će moći donijeti svoje materijale koje žele učitati u ovaj virtualni arhiv i tako i sami postati dio povijesti ovoga grada i Vinkovačkih jeseni. M. Kokaj
Možda ste propustili...

PRIZNANJE POVIJESNOJ POSTROJBI

Serežanima iz Županje dodijeljena Povelja RH

PRAVILNO ODLAGANJE I ODVAJANJE OTPADA U KUĆANSTVIMA

Tri radionice u općini Popovac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana