Osijek
AUDICIJA ZA POPULARNI DJEČJI ZBOR

Upisano 25 novih zumbića
Objavljeno 5. rujna, 2018.

U prostoru Instituta za zborsku glazbu Polifonija u ponedjeljak je održana audicija za prijam novih članova u slavni dječji zbor Osječki zumbići. Nakon što smo imali priliku čuti puno veselih i raspjevanih glasova, koji su za ovu prigodu trebali pripremiti po dvije pjesmice, u Zumbiće se upisalo 25 novih članova, većinom djevojčica, ali bilo je i nekoliko raspjevanih dječaka. Ova brojka nije konačna, kako su nam rekle voditeljice Zumbića, zainteresirana djeca mogu im se javiti sve do kraja rujna. Audicija nije bila zahtjevna, djeca su došla dobro pripremljena i bez velike treme.


- Svake godine upišemo tridesetak novih članova. Audicija je samo provjera njihovih glazbenih sposobnosti, onih minimalnih, koje su potrebne da bi se uopće uključili u zbor. Javljaju nam se djeca od 4,5 do 10 godina. S obzirom na njihovu dob, važno nam je odrediti koje su njihove glasovne sposobnosti kako bismo ih uključili u jedan od već postojećih zborova.

Ponekad se dogodi da netko ne prođe audiciju, ali u smislu da procijenimo kako su možda za neku drugu aktivnost, ili ih pozovemo da pokušaju opet, jer ponekad djeca ne žele pjevati u ovakvoj situaciji provjere, stidljiva su i slično, ali nakon što dođu na naše probe i vide drugu djecu, oslobode se i pokažu što mogu - rekla nam je umjetnička voditeljica Antoaneta Radočaj Jerković. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJED ZBOG VRTIĆA ZVONČIĆ

Ogorčeni roditelji: Kamo ćemo s našom djecom od 1. rujna?!

2

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA O PERIVOJU HRVATSKIH VELIKANA

Antun Tucak: Osijek se zbog svojih velikana opravdano naziva hrvatskim Oxfordom

3

DRAŽEN KARAČIĆ-ŠOLJIĆ, NESEBIČNI HOBIST

Dijelim sjeme jer ljudi su
željni rajčice s okusom

oglas