Osijek
AUDICIJA ZA POPULARNI DJEČJI ZBOR

Upisano 25 novih zumbića
Objavljeno 5. rujna, 2018.

U prostoru Instituta za zborsku glazbu Polifonija u ponedjeljak je održana audicija za prijam novih članova u slavni dječji zbor Osječki zumbići. Nakon što smo imali priliku čuti puno veselih i raspjevanih glasova, koji su za ovu prigodu trebali pripremiti po dvije pjesmice, u Zumbiće se upisalo 25 novih članova, većinom djevojčica, ali bilo je i nekoliko raspjevanih dječaka. Ova brojka nije konačna, kako su nam rekle voditeljice Zumbića, zainteresirana djeca mogu im se javiti sve do kraja rujna. Audicija nije bila zahtjevna, djeca su došla dobro pripremljena i bez velike treme.


- Svake godine upišemo tridesetak novih članova. Audicija je samo provjera njihovih glazbenih sposobnosti, onih minimalnih, koje su potrebne da bi se uopće uključili u zbor. Javljaju nam se djeca od 4,5 do 10 godina. S obzirom na njihovu dob, važno nam je odrediti koje su njihove glasovne sposobnosti kako bismo ih uključili u jedan od već postojećih zborova.

Ponekad se dogodi da netko ne prođe audiciju, ali u smislu da procijenimo kako su možda za neku drugu aktivnost, ili ih pozovemo da pokušaju opet, jer ponekad djeca ne žele pjevati u ovakvoj situaciji provjere, stidljiva su i slično, ali nakon što dođu na naše probe i vide drugu djecu, oslobode se i pokažu što mogu - rekla nam je umjetnička voditeljica Antoaneta Radočaj Jerković. I. Alilović
Možda ste propustili...

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU-A

Erasmus+ radionice za pisanje projektnih prijava

U KBC-U OSIJEK DOSAD 18 GRIPOZNIH

Zbog gripe zadržan samo jedan pacijent

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas