Osijek
TRADICIONALNI SUSRET

Kukujevčani se okupili u Višnjevcu
Objavljeno 5. rujna, 2018.
Dvjestotinjak gostiju okupilo se na skupu Kukujevčana, održanom prošlog vikenda u osječkom prigradskom naselju Višnjevcu. Program je počeo poslijepodne nogometnom utakmicom između veteranki Nogometnog kluba Osijek i vetarana Nogometnog kluba Fruškogorac iz Kukujevaca. U 19 sati služena je sveta misa u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije. U bogatom kulturno-zabavnom programu u dvorani "Park prinčeva" održana je izložba starih domaćih kolača, a potom je priređena i tombola. Okupljene je izvrsnom svirkom zabavljao Tamburaški sastav "Žitna polja".
- Drago nam je što su nam se odazvali i brojni gosti iz Zagreba na ovom našem skupu koji održavamo svake druge godine. Uvijek ga priredimo u rujnu jer nam se tada mogu pridružiti i naši iseljenici. Inače, uvijek se organiziramo ondje gdje nas je najviše, bilo da je to Osijek, Virovitica ili u, ovom slučaju, Višnjevac – pojasnila je Tatjana Rigo, predsjednica Zavičajne udruge Kukujevci.
Podsjetimo, Kukujevci su vojvođansko selo iz kojega su za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku protjerani Hrvati koji su činili većinsko stanovništvo. Ma.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas