Crna kronika
NESREĆA NA KRIŽANJU ŽUPANIJSKE I RUŽINE

Silovit sudar vozila u središtu Osijeka
Objavljeno 5. rujna, 2018.
Vozači su nakon sudara na križanju Županijske i Ružine ulice prevezeni u KBC Osijek

OSIJEK - Dvije osobe prevezene su u bolnicu nakon silovitog sudara koji se dogodio u utorak, nešto prije 14 sati, na raskrižju Županijske i Ružine ulice u središtu Osijeka.
U sudaru su sudjelovali plavi Citroen Berlingo, osječkih tablica, i teretni automobil Wolkswagen tvrtke "Franck", zagrebačkih registracijskih oznaka.
- Tramvaj je stajao u Županijskoj ulici ispred križanja s Ružinom ulicom, jer je bilo crveno svjetlo na semaforu. Pokraj tramvaja prošao je plavi automobil i ušao u križanje bez zaustavljanja. Pri tome je došlo do sudara s automobilom "Francka", koji je u tom trenutku izišao iz Ružine u Županijsku ulicu - doznajemo od očevidaca.
Na mjesto nesreće dojurilo je vozilo Hitne pomoći i prevezlo oba vozača u Klinički bolnički centar Osijek. Nakon što ih liječnici detaljno pregledaju, bit će poznata težina njihovih ozljeda.
Nekoliko minuta nakon sudara, stigla je i policija te su policajci propuštali promet u križanju Županijska-Ružina ulica izmjenično da se ne bi stvorio tzv. prometni čep na tom frekventnom osječkom raskrižju.
O silini sudara svjedočio je u potpunosti uništen prednji kraj dostavnog vozila Francka, ali i oštećenja na Citroenu Berlingo. Dijelovi vozila razletjeli su se po cijeloj Županijskoj ulici, sve do nogostupa na drugoj strani ceste.
Tramvajski promet, u smjeru Bikare i kolodvora, ponovo je privremeno bio u zastoju dok vozač nije dao izjavu.
Policija će očevidom utvrditi točan uzrok ove prometne nesreće u centru Osijeka.

Sandra Lacić

U POŽEGI OZLIJEĐENO DIJETE (1)

Jednogodišnje dijete i još dvije osobe lakše su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 17 sat na raskrižju Osječke i Šokačke ulice u Požegi. Sudarili su se kamion i teretni automobil.
- Prometna se nesreća dogodila kada je 47-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim automobilom MAN, požeških registracija, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska, pri čemu je udario u teretni automobil Peugeot, također požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljala 54-godišnjakinja. U prometnoj nesreći 54-godišnja vozačica te dvoje putnika starosti 25 godina i godinu dana, koji su se nalazili s njom u automobilu, lakše su ozlijeđeni, a protiv 47-godišnjaka slijedi prekršajni nalog - doznajemo od Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave požeško-slavonske.

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike