Mozaik
IZBOR ZA NAJLJEPŠU MAMU HRVATSKE

Osječanke Ines Novak i Marijana Jaman Galeković vratile se s krunom i lentom
Objavljeno 5. rujna, 2018.
Na izboru za Najljepšu mamu Hrvatske sudjelovale su i tri Osječanke. Jedna se vratila s krunom, a jedna s lentom. Ines Novak, predsjednica Udruge Dokkica, odabrana je za Najljepšu mamu Hrvatske u kategorji Dijamant (od 40 do 53 godine), a lentu za stil dobila je Marijana Jaman Galeković, profesorica u osječkoj Medicinskoj školi. Osim njih, titulu Najljepša mama Hrvatske u kategoriji od 23 do 39 godina osvojila je još jedna Slavonka, Ivana Štengl iz Virovitice, a Ankica Biondić iz Lipovljana lentu za glamur. Lentu za osobnost dobila je Elizabeth Suzana Kozina, fotogeničnost Ana Vukičević, eleganciju Branka Vrbanec, simpatičnost Maja Vincek i fashion Ljubica Radović.
Organizatorica i vlasnica licence ovog izbora je Maja Gnjidić Verdecchia. Ove godine u šibenskom kazalištu organiziran je treći Izbor za Najljepšu mamu Hrvatske nakon prethodno provedena tri regionalna izbora na kojima je odabrano 18 finalistica. U finalnom izboru natjecateljice su u prvom izlazu odgovarale na pitanja žirija, u drugom predstavile talente, a u trećem se predstavile u svom odjevnom odabiru večernje haljine.
"Za ovaj izbor doznala sam ove godine preko interneta. S obzirom na to da volim izazove, a ušla sam i u 40-tu, pomislila sam kako je ovo prilika da napravim još jedan izazov u svom životu. Osim toga, jako mi se svidjelo što je u opisu izbora stajalo da se ne bira samo žena kroz ljepotu, nego i kroz njezinu majčinsku ulogu i profesionalni razvoj. Svi znamo da je prilično teško uskladiti majčinstvo s ostalim ulogama u životu, stoga sam imala želju pokazati da nas majčinska uloga ne mora spriječiti da stanemo sa svojim osobnim i profesionalnim razvojem. Živimo u društvu u kojemu se, nažalost, često ne vjeruje da majka može uspijevati u više područja života, no ako imamo želju, volju i snagu - možemo. Naravno da se tu još trebaju poklopiti neke stvari, ali ne treba čekati idealan trenutak nego osvijestiti mogućnosti i dobro organizirati vrijeme i osobne potencijale. I bez obzira na životne okolnosti, uvijek se može pronaći ‘žica‘ za napraviti još nešto u životu. Važnu podršku dala mi je moja prijateljica Renata koja me poticala i bodrila jer je jako vjerovala u mene", kaže Ines Novak. Ova titula za nju je još jedno zabavno ostvarenje kojim je pokazala da se vjerom u sebe mogu ostvariti novi izazovi. Ono što ističe važnim je što se u ovom izboru nije ocjenjivala isključivo ljepota nego i drugi elementi iz uloge majke. J.Kn.
Možda ste propustili...

NA PRVOM KONCERTU HDS-OVA JAZZ.HR CIKLUSA 2019/2020

Dave Holland, Zakir Hussain i Chris Potter stižu u Zagreb

ZAPREŠIĆ BOYSI OBJAVILI PJESMU POSVEĆENU NAVIJAČIMA

‘’Za ekipu’’ pjesma je u kojoj se svatko može prepoznati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DODIJELJENE ZLATNE ARENE PULA FILM FESTIVALA

Prvi put u povijesti za film i režiju nagrađena je - žena

2

EPSKO PUTOVANJE NIZOZEMCA

Električnim autom prešao
101.000 km kroz 33 države

3

NA PRVOM KONCERTU HDS-OVA JAZZ.HR CIKLUSA 2019/2020

Dave Holland, Zakir Hussain i Chris Potter stižu u Zagreb