Sport
SP U STRELJAŠTVU

Petar Gorša i Miran
Maričić na pobjedničkom
postolju zračne puške
Objavljeno 3. rujna, 2018.
Južnokorejski Changwon domaćin je Svjetskog prvenstva u streljaštvu, gdje sjajne rezultate bilježe i hrvatski predstavnici. Jučer su osvojene čak dvije medalje u istoj disciplini, zračna puška 10 metara. Na postolju su završili Petar Gorša i Miran Maričić, koji su zaslužili srebrno, odnosno brončano odličje. Gorša je do posljednjeg hica bio konkurentan za svjetski naslov, ali Rus Sergij Kamenskij bio je mirnije ruke u odlučujućim trenucima. Dvojac je bio izjednačen uoči posljednje finalne runde, Rus je tada naciljao 10.6, a Bjelovarčanin 9.7 krugova. Na kraju Kamenskij je u finalu imao 248.4 kruga, a Gorša 247.5. Odmah iza njega plasirao se još jedan Bjelovarčanin, Maričić je za broncu morao naciljati 227.3 kruga. Inače, u kvalifikacijama je Maričić imao šesti rezultat (628.1), dok je kasniji svjetski viceprvak bio osmi (628.0). Gorši je ovo prva svjetska medalja, a 20-godšnji reprezentativni kolega je inače bio i juniorski prvak prošle godine u istoj disciplini. U Changwonu je nastupio i Andrija Mikuljan, koji je završio 50. (622.2), a da je bio malo precizniji, pala bi i treća medalja. U momčadskom poretku Hrvatska je zauzela peto mjesto (1878.3), svjetski prvaci i novi rekorderi su Kinezi (1887.4), a slijede Rusija (1884.0), Koreja (1878.5) i Indija (1878.4).
U istoj disciplini nastupile su i tri hrvatske puškašice, koje su bile daleko od finala. Najbolji plasman ostvarila je Tanja Perec na 50. mjestu (622.4). Tri mjesta iza završila je Snježana Pejčić (622.3), dok je Valentina Gustin bila 83. (618.9). Ekipno su Hrvatice završile 19. u konkurenciji 27 reprezentacija.
Malo je nedostajalo da u finalu nastupi Giovanni Cernogoraz, koji je zauzeo sedmo mjesto u trapu sa 122 pogođene mete. Isti rezultat imala su još petorica strijelaca, a Cernogoraz je nakon raspucavanja ostao kratak. U kvalifikacijama je 17. završio Anton Glasnović (120), a brat Josip je naciljao četiri goluba manje, te je bio 57. U momčadskom poretku osvojeno je peto mjesto (358).
Danas će u akciju i članovi GSD-a Osijek 1784. U seniorskoj pušci na 50 metara eliminacijsku rundu pokušat će proći Josip Kuna. Borna Butković i Marijana Matea Štrbac čine hrvatski mix juniorki tim u zračnom pištolju, gdje će Leon Luka Ćelić pucati s Riječankom Marijom Siladjev. N. Benčina
Danas će u akciju i članovi GSD-a Osijek 1784 Josip Kuna, Borna Butković, Marijana Matea Štrbac i Leon Luka Ćelić
Možda ste propustili...

SVJETSKI VESLAČKI KUP

Martin prije SP-a uzeo medalju

U OSIJEKU ZAVRŠENO MOMČADSKO TENISKO PH

Naslov u Zagreb, Osijek sedmi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana